ИВ: Ноле заблистао, Рафа ''за длаку'' прошао, испао Вавринка...!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале првог Мастерса сезоне у Индијан Велсу. Рафаел Надал показао је још једном колико је велики играч и борац савладавши Александра Зверева са 6:7(8), 6:0, 7:5 у осмини финала Мастерса у Индијан Велсу. Давид Гофан победио је Стана Вавринку после велике борбе са 6:3, 5:7, 7:6(5) и пласирао се у четвртфинале Мастерса у Индијан Велсу. Српски тенисер Ненад Зимоњић и Француз Едуар Роже Васлан пласирали су се у полуфинале Мастерса у Индијан Велсу у дубл конкуренцији. 

Тенис 17.03.2016 | 13:00
ИВ: Ноле заблистао, Рафа ''за длаку'' прошао, испао Вавринка...!

Бранилац титуле у калифорнијској пустињи у осмини финала савладао је ветерана Фелисијана Лопеса рутински – 6:3, 6:3.

За разлику од прва два меча против Фратанђела и Колшрајбера, Ђоковић је против Лопеса одиграо знатно боље. Посебно је био добар на сервису пошто ривалу није препустио ниједну брејк шансу, а на другој страни је уз три брејка рутински добио Шпанца осми пут у деветом међусобном дуелу.

Наредни ривал Ђоковића у походу на рекордну пету и трећу узастопну титулу у Индијан Велсу биће Жо-Вилфред Цонга. Француз је надиграо у потпуности Доминика Тима, славио са 6:3, 6:2 и изборио се за 21. окршај са најбољим на свету.

Ђоковић против Цонге води са 14:6 у победама.

Новак је мирно почео и завршио први сет. Није у том периоду Лопес имао ниједну брејк шансу на сервис најбољег на свету, а српски тенисер искористио је једину прилику у шестом гему.

Имао је Лопес 30:0, али је Ђоковић добио четири везана поена, повео је са 4:2 и три гема касније својим сервисима је окончао посао – 6:3.

Ни почетком другог сета ништа се није променило.Новак је био веома концентиран на свом сервису, стрпљиво је чекао прилику и дочекао је у трећем гему. Успео је да умири неколико сервиса Лопеса и искористивши и другу брејк шансу повео је са 2:1.

До краја меча Ђоковић је рутински привео посао крају. Имао је две брејк прилике у седмом гему које није искористио, али је то исправио два гема касније за нови тријумф над искусним Шпанцем.

Рафаел Надал показао је још једном колико је велики играч и борац савладавши Александра Зверева са 6:7(8), 6:0, 7:5 у осмини финала Мастерса у Индијан Велсу.

Млади Немац био је на корак од највеће победе у каријери и премијерног пробоја у Топ50, имао је у трећем сету предност од 5:3, али је на меч лопти у деветом гему промашио чист зицер на мрежи и није се опоравио од тога.

Зверев је показао да је будућност тениса, одиграо је бриљантан меч против освајача 14 Грен слемова, али му се ипак стегла рука када је било најпотребније.

Од самог старта је било јасно да ће публика на другом највећем тениском терену на свету уживати. Надал је играо на одличном нивоу, није то био онај Надал од пре неколико година, али је био и далеко од очајних издања из првог дела 2015. године.

Зверев је први направио брејк у петом гему, Надал је изједначио у правом тренутку, у 10. гему, али то није искористио у тај-брејку. Шпанац је прво спасао једну сет лопту на 6:5, а онда је пропустио две на 7:6 и 8:7, па је Зверев славио са 10:8.

У другом сету виђена је потпуно друга слика. Надал је од почетка притиснуо младог Немца, одмах је направио брејк и у наставку сета га је прагазио.

Ипак, Зверев је у том периоду сачувао енергију за одлучујући сет и успео је домах на старту да поведе са 2:0. Надал је брзо вратио брејк, али је поново изгубио свој сервис, па је немачки тенисер дошао на корак од победе.

Одлучио је девети гем, Зверев је у потпуности изградио поен на меч лопти, али је промапио лаган волеј и ментално се 'распао'. Надал је добио 12 од последњих 13 поена у мечу и уз велики стисак песнице је прославио победу.

Његов ривал у борби за полуфинале биће Кеи Нишикори који је на херојски начин стигао до победе над Џоном Изнером. Високи Американац лако је добио први сет са 6:1, али се Нишикори вратио у другом који је добио у тај-брејку.

У 12. гему трећег сета Изнер је имао меч лопту на сервис Јапанца који се ипак извукао и у 13. гему трећег сета је успео да оствари свој први пласман у четвртфинале у Индијан Велсу.

Српски тенисер Ненад Зимоњић и Француз Едуар Роже Васлан пласирали су се у полуфинале Мастерса у Индијан Велсу у дубл конкуренцији.

Њих двојица су у ноћи између среде и четвртка победили Американце Боба и Мајка Брајана 4:6, 6:1, 14:12.

Зимоњић и Роже Васелан су славили после преокрета и велике борбе у трећем сету, у којем су губили 9:2, а потом се невероватно издигли и спасили чак осам меч лопти.

После тријумфа над најбољим дублом у историји тениса, у борби за финале играће са француском комбинацијом Николас Мау/Пјер-Иг Ербер.

Давид Гофан победио је Стана Вавринку после велике борбе са 6:3, 5:7, 7:6(5) и пласирао се у четвртфинале Мастерса у Индијан Велсу.

Белгијски тенисер могао је много лакше да стигне до велике победе, али није успео да искористи предност од 6:3 и 4:0. И у другом и у трећем сету испустио је свој сервис при резултату 5:3, али је на крају ипак успео да слави и то захваљујући огромној грешки Вавринке у тај-брејку.

Швајцарац је при резултату 5:5 у 13. гему трећег сета промашио ударац који се промашује можда једном или два пута у каријери и због тога је изгубио.

Вавринка је у већем делу меча играо далеко испод својих могућности, деловао је у појединим тренуцима и погубљено, али је на крају ипак пропустио велику шансу за победу.

Ривал Белгијанцу у борби за полуфинале биће Марин Чилић који је савладао Ришара Гаскеа са 7:5, 5:7, 6:2. Хрватски тенисер у првом сету је испустио предност брејка пре него што је у финишу поново одузео сервис ривалу, али је у другом сету Гаске узвратио.

Француз се у трећем сету држао до 2:2 када је Чилић добио четири везана гема и обезбедио пласман у четвртфинале.

Међу осам најбољих прошао је и Милош Раонић који је уз само један брејк на мечу победио Томаша Бердиха са 6:4, 7:6(7).

ИВ, осмина финала:

Томаш Бердих – Милош Раонић 5:7, 6:7
Давид Гофан – Стан Вавринка 6:3, 5:7, 7:6
Ришар Гаске – Марин Чилић 5:7, 7:5, 2:6
Рафаел Надал – Александер Зверев 6:7, 6:0, 7:5
Гаел Монфис – Федерико Делбонис 6:3, 6:4
Новак Ђоковић – Фелисијано Лопес 6:3, 6:3
Џон Изнер – Кеи Нишикори 6:1, 6:7, 6:7
Доминик Тим – Жо-Вилфрид Цонга 3:6, 2:6

Коментари / 0

Оставите коментар