IV: Nole zablistao, Rafa ''za dlaku'' prošao, ispao Vavrinka...!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu. Rafael Nadal pokazao je još jednom koliko je veliki igrač i borac savladavši Aleksandra Zvereva sa 6:7(8), 6:0, 7:5 u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu. David Gofan pobedio je Stana Vavrinku posle velike borbe sa 6:3, 5:7, 7:6(5) i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu. Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Eduar Rože Vaslan plasirali su se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu u dubl konkurenciji. 

Tenis 17.03.2016 | 13:00
IV: Nole zablistao, Rafa ''za dlaku'' prošao, ispao Vavrinka...!

Branilac titule u kalifornijskoj pustinji u osmini finala savladao je veterana Felisijana Lopesa rutinski – 6:3, 6:3.

Za razliku od prva dva meča protiv Fratanđela i Kolšrajbera, Đoković je protiv Lopesa odigrao znatno bolje. Posebno je bio dobar na servisu pošto rivalu nije prepustio nijednu brejk šansu, a na drugoj strani je uz tri brejka rutinski dobio Španca osmi put u devetom međusobnom duelu.

Naredni rival Đokovića u pohodu na rekordnu petu i treću uzastopnu titulu u Indijan Velsu biće Žo-Vilfred Conga. Francuz je nadigrao u potpunosti Dominika Tima, slavio sa 6:3, 6:2 i izborio se za 21. okršaj sa najboljim na svetu.

Đoković protiv Conge vodi sa 14:6 u pobedama.

Novak je mirno počeo i završio prvi set. Nije u tom periodu Lopes imao nijednu brejk šansu na servis najboljeg na svetu, a srpski teniser iskoristio je jedinu priliku u šestom gemu.

Imao je Lopes 30:0, ali je Đoković dobio četiri vezana poena, poveo je sa 4:2 i tri gema kasnije svojim servisima je okončao posao – 6:3.

Ni početkom drugog seta ništa se nije promenilo.Novak je bio veoma koncentiran na svom servisu, strpljivo je čekao priliku i dočekao je u trećem gemu. Uspeo je da umiri nekoliko servisa Lopesa i iskoristivši i drugu brejk šansu poveo je sa 2:1.

Do kraja meča Đoković je rutinski priveo posao kraju. Imao je dve brejk prilike u sedmom gemu koje nije iskoristio, ali je to ispravio dva gema kasnije za novi trijumf nad iskusnim Špancem.

Rafael Nadal pokazao je još jednom koliko je veliki igrač i borac savladavši Aleksandra Zvereva sa 6:7(8), 6:0, 7:5 u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu.

Mladi Nemac bio je na korak od najveće pobede u karijeri i premijernog proboja u Top50, imao je u trećem setu prednost od 5:3, ali je na meč lopti u devetom gemu promašio čist zicer na mreži i nije se oporavio od toga.

Zverev je pokazao da je budućnost tenisa, odigrao je briljantan meč protiv osvajača 14 Gren slemova, ali mu se ipak stegla ruka kada je bilo najpotrebnije.

Od samog starta je bilo jasno da će publika na drugom najvećem teniskom terenu na svetu uživati. Nadal je igrao na odličnom nivou, nije to bio onaj Nadal od pre nekoliko godina, ali je bio i daleko od očajnih izdanja iz prvog dela 2015. godine.

Zverev je prvi napravio brejk u petom gemu, Nadal je izjednačio u pravom trenutku, u 10. gemu, ali to nije iskoristio u taj-brejku. Španac je prvo spasao jednu set loptu na 6:5, a onda je propustio dve na 7:6 i 8:7, pa je Zverev slavio sa 10:8.

U drugom setu viđena je potpuno druga slika. Nadal je od početka pritisnuo mladog Nemca, odmah je napravio brejk i u nastavku seta ga je pragazio.

Ipak, Zverev je u tom periodu sačuvao energiju za odlučujući set i uspeo je domah na startu da povede sa 2:0. Nadal je brzo vratio brejk, ali je ponovo izgubio svoj servis, pa je nemački teniser došao na korak od pobede.

Odlučio je deveti gem, Zverev je u potpunosti izgradio poen na meč lopti, ali je promapio lagan volej i mentalno se 'raspao'. Nadal je dobio 12 od poslednjih 13 poena u meču i uz veliki stisak pesnice je proslavio pobedu.

Njegov rival u borbi za polufinale biće Kei Nišikori koji je na herojski način stigao do pobede nad Džonom Iznerom. Visoki Amerikanac lako je dobio prvi set sa 6:1, ali se Nišikori vratio u drugom koji je dobio u taj-brejku.

U 12. gemu trećeg seta Izner je imao meč loptu na servis Japanca koji se ipak izvukao i u 13. gemu trećeg seta je uspeo da ostvari svoj prvi plasman u četvrtfinale u Indijan Velsu.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Eduar Rože Vaslan plasirali su se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu u dubl konkurenciji.

Njih dvojica su u noći između srede i četvrtka pobedili Amerikance Boba i Majka Brajana 4:6, 6:1, 14:12.

Zimonjić i Rože Vaselan su slavili posle preokreta i velike borbe u trećem setu, u kojem su gubili 9:2, a potom se neverovatno izdigli i spasili čak osam meč lopti.

Posle trijumfa nad najboljim dublom u istoriji tenisa, u borbi za finale igraće sa francuskom kombinacijom Nikolas Mau/Pjer-Ig Erber.

David Gofan pobedio je Stana Vavrinku posle velike borbe sa 6:3, 5:7, 7:6(5) i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu.

Belgijski teniser mogao je mnogo lakše da stigne do velike pobede, ali nije uspeo da iskoristi prednost od 6:3 i 4:0. I u drugom i u trećem setu ispustio je svoj servis pri rezultatu 5:3, ali je na kraju ipak uspeo da slavi i to zahvaljujući ogromnoj greški Vavrinke u taj-brejku.

Švajcarac je pri rezultatu 5:5 u 13. gemu trećeg seta promašio udarac koji se promašuje možda jednom ili dva puta u karijeri i zbog toga je izgubio.

Vavrinka je u većem delu meča igrao daleko ispod svojih mogućnosti, delovao je u pojedinim trenucima i pogubljeno, ali je na kraju ipak propustio veliku šansu za pobedu.

Rival Belgijancu u borbi za polufinale biće Marin Čilić koji je savladao Rišara Gaskea sa 7:5, 5:7, 6:2. Hrvatski teniser u prvom setu je ispustio prednost brejka pre nego što je u finišu ponovo oduzeo servis rivalu, ali je u drugom setu Gaske uzvratio.

Francuz se u trećem setu držao do 2:2 kada je Čilić dobio četiri vezana gema i obezbedio plasman u četvrtfinale.

Među osam najboljih prošao je i Miloš Raonić koji je uz samo jedan brejk na meču pobedio Tomaša Berdiha sa 6:4, 7:6(7).

IV, osmina finala:

Tomaš Berdih – Miloš Raonić 5:7, 6:7
David Gofan – Stan Vavrinka 6:3, 5:7, 7:6
Rišar Gaske – Marin Čilić 5:7, 7:5, 2:6
Rafael Nadal – Aleksander Zverev 6:7, 6:0, 7:5
Gael Monfis – Federiko Delbonis 6:3, 6:4
Novak Đoković – Felisijano Lopes 6:3, 6:3
Džon Izner – Kei Nišikori 6:1, 6:7, 6:7
Dominik Tim – Žo-Vilfrid Conga 3:6, 2:6

Komentari / 0

Ostavite komentar