Европа треба да прими пола милиона избјеглица

Европа, уколико жели да ријеши проблем масовне миграције, треба да се сагласи да ће, у склопу програма прерасподијеле, у наредних пет година примити пола милиона избјеглица са Блиског истока, саопштено је данас из хуманитарне организације "Међународни спасилачки комитет" (ИРЦ).

Свијет 16.03.2016 | 22:58
Европа треба да прими пола милиона избјеглица

У извјештају ИРЦ објављеном пред сутрашњи самит ЕУ са Турском, организација истиче да је "фер и остварив минимални циљ" за ЕУ да прерасподијели 108.000 избјеглица годишње, од чега би половина била из Сирије.

"Европа може и мора да учини више", наводи ИРЦ, на чијем је челу бивши шеф британске дипломатије Дејвид Милибанд.

Милибанд је истакао да избор за Европу да ли ће или не имати избјеглице већ да ли ће они долазити на легалан и уређен начин или на нелегалан од којег би користи имали само кријумчари.

Он је нагласио да је предлог ИРЦ заснован на претпоставци да ће расти број сиријских избјеглица, које покушавају да дођу до Европе.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

17.03.2016 05:29

Европа је суоцена са великим проблемима. Цијела Африка је кренула у Европу???Наравно да је људски помоци тим људима али многи су економски мигранти који тразе бољи зивот а много пута љеб без мотике сто је у Европи незамисливо.Знаци социјални проблеми од којих сви бјезе.Назалост многи од тих људи се никада неце интегрисати у нову средину сто је Проблем бр. 1 . Кад се све то зна коце их прихватити???? То је реалност коју неко мора отворено реци Том народу.

ОДГОВОРИТЕ