Evropa treba da primi pola miliona izbjeglica

Evropa, ukoliko želi da riješi problem masovne migracije, treba da se saglasi da će, u sklopu programa preraspodijele, u narednih pet godina primiti pola miliona izbjeglica sa Bliskog istoka, saopšteno je danas iz humanitarne organizacije "Međunarodni spasilački komitet" (IRC).

Svijet 16.03.2016 | 22:58
Evropa treba da primi pola miliona izbjeglica

U izvještaju IRC objavljenom pred sutrašnji samit EU sa Turskom, organizacija ističe da je "fer i ostvariv minimalni cilj" za EU da preraspodijeli 108.000 izbjeglica godišnje, od čega bi polovina bila iz Sirije.

"Evropa može i mora da učini više", navodi IRC, na čijem je čelu bivši šef britanske diplomatije Dejvid Miliband.

Miliband je istakao da izbor za Evropu da li će ili ne imati izbjeglice već da li će oni dolaziti na legalan i uređen način ili na nelegalan od kojeg bi koristi imali samo krijumčari.

On je naglasio da je predlog IRC zasnovan na pretpostavci da će rasti broj sirijskih izbjeglica, koje pokušavaju da dođu do Evrope.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Petar

17.03.2016 05:29

Evropa je suocena sa velikim problemima. Cijela Afrika je krenula u Evropu???Naravno da je ljudski pomoci tim ljudima ali mnogi su ekonomski migranti koji traze bolji zivot a mnogo puta ljeb bez motike sto je u Evropi nezamislivo.Znaci socijalni problemi od kojih svi bjeze.Nazalost mnogi od tih ljudi se nikada nece integrisati u novu sredinu sto je Problem br. 1 . Kad se sve to zna koce ih prihvatiti???? To je realnost koju neko mora otvoreno reci Tom narodu.

ODGOVORITE