Владајући незадовољни Приједлогом Стратегије

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог стратегије развоја образовања Републике Српске од 2016. до 2021. године, чији је основни циљ унапређивање квалитета образовања на свим нивоима. 

Република Српска 16.03.2016 | 22:59
Владајући незадовољни Приједлогом Стратегије

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је у завршној ријечи да овај Приједлог стратегије није прерано упућен у Парламент Српске, те да овај документ садржи основне стратешке циљеве развоја образовања у Српској.

Посланик СНСД-а Драгољуб Давидовић, указао је на чињеницу да у Републици Српској постоји хиперпродукција неквалитетног кадра, а с друге стране недостатак кадра високих профила, те постојање лобија. Сам СНСД уложио је чак 19 амандмана на предложени текст стратегије.

Стратегија је апсолутно незрела у бројним сегментима, кажу опозиционари, стога и толики број амандмана од стране владајућих.

Министар просвјете је рекао и то да би у буџету Републике Српске за наредну годину требало да буде издвојено више новца за развој образовања.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

весна

16.03.2016 16:48

Рано сте се сјетили хиперпродукције неквалитетних (неписмених) кадрова, па ви сте брацо ту кумовали алал цуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

16.03.2016 17:34

У државној фирми гдје сам запослен, њих 80% је донијело лажне, купљене "дипломе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.С.

16.03.2016 17:58

Једна од мјера обуставе даљег пропадања друштва у цјелини (које је иначе на ивици понора), јесте неизоставно доношење Закона који би предвиђао, да у јавним службама, установама и предузећима искључиво могу бити запослени радници који имају дипломе са јавних универзитета. Опозиција у Р. Српској мора инсистирати на доношењу тог Закона! (јер ова и оваква власт сигурно неће, а знамо и због чега)

ОДГОВОРИТЕ