Vladajući nezadovoljni Prijedlogom Strategije

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog strategije razvoja obrazovanja Republike Srpske od 2016. do 2021. godine, čiji je osnovni cilj unapređivanje kvaliteta obrazovanja na svim nivoima. 

Republika Srpska 16.03.2016 | 22:59
Vladajući nezadovoljni Prijedlogom Strategije

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je u završnoj riječi da ovaj Prijedlog strategije nije prerano upućen u Parlament Srpske, te da ovaj dokument sadrži osnovne strateške ciljeve razvoja obrazovanja u Srpskoj.

Poslanik SNSD-a Dragoljub Davidović, ukazao je na činjenicu da u Republici Srpskoj postoji hiperprodukcija nekvalitetnog kadra, a s druge strane nedostatak kadra visokih profila, te postojanje lobija. Sam SNSD uložio je čak 19 amandmana na predloženi tekst strategije.

Strategija je apsolutno nezrela u brojnim segmentima, kažu opozicionari, stoga i toliki broj amandmana od strane vladajućih.

Ministar prosvjete je rekao i to da bi u budžetu Republike Srpske za narednu godinu trebalo da bude izdvojeno više novca za razvoj obrazovanja.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

vesna

16.03.2016 16:48

Rano ste se sjetili hiperprodukcije nekvalitetnih (nepismenih) kadrova, pa vi ste braco tu kumovali alal cuda.

ODGOVORITE
Name

vss

16.03.2016 17:34

U državnoj firmi gdje sam zaposlen, njih 80% je donijelo lažne, kupljene "diplome".

ODGOVORITE
Name

R.S.

16.03.2016 17:58

Jedna od mjera obustave daljeg propadanja društva u cjelini (koje je inače na ivici ponora), jeste neizostavno donošenje Zakona koji bi predviđao, da u javnim službama, ustanovama i preduzećima isključivo mogu biti zaposleni radnici koji imaju diplome sa javnih univerziteta. Opozicija u R. Srpskoj mora insistirati na donošenju tog Zakona! (jer ova i ovakva vlast sigurno neće, a znamo i zbog čega)

ODGOVORITE