Поново ухапшен Кристијан Голубовић

Кристијан Голубовић ухапшен је данас и спроведен на издржавање казне затвора, јер је Први основни суд закључио да је злоупотребио право подношењем пете молбе за одлагање казне, након што му је крајем прошлог месеца наложено да оде у затвор.

Србија 16.03.2016 | 15:57
Поново ухапшен Кристијан Голубовић

Голубовић је ухапшен око 13.25 сати.

"Вршилац функције председника Првог основног суда је донела одлуку о одбијању молбе, јер сматра да осуђени злоупотребљава право", рекла је портпарол суда Ивана Рамић Тањугу. Она је додала да је за Голубовићем потом расписана потерница и да је већ лишен слободе. Голубовић ће бити упућен на издржавање казне затвора, напоменула је Рамић.

Према речима његовог адвоката Гвоздена Гргура, Кристијана управо спроводе у краљевачки МУП.

"По закону, председник суда мозе да наведе да жалба не одлаже извршење. Ми смо суду упутили документа о здравственом стању његове мајке, али је суд експресно одлучио о њима и донео ову одлуку. Свакако ћемно се жалити Вишем суду",рекао је Гргур.

Голубовићев адвокат је рекао да је његовом клијенту захтев суда за додатну документацију уручила полиција.

Голубовић је поднео пету по реду молбу за одлагање издржавања затворске казне од осам година затвора почетком марта, због болести блиског члана породице односно мајке. Тим потезом опет је, али само за кратко, одложио одлазак у затвор.

Виши суд у Београду недавно је правоснажно одбио његову четврту молбу за одлагање, па се очекивало да ће Голубовић отићи у затвор, али се онда досетио новог законског разлога за одлагање због болести блиског члана породице.

Голубовића чека да изрџи у затвору још четири године и четири месеца, пошто је остатак казне провео у притвору, који се урачунава у казну.

Голубовићу је успевало да последних 15 месеци одлаже извршење казне од доношења правоснажне пресуде Апелационог суда којом је у новембру 2014. године правоснажно осуђен на осам година затвора због препродаје хероина.

До правоснажне одлуке којом је Виши суд одбио да му одложи издржавање казне, по четврти пут, претходно му је три пута прихватана молба за одлагање, у два наврата због рођења детета, а трећи пут због учешћа у риалитију "Фарма".

Четврто одлагање, које му је прошло безуспешно тражио је због "здравствених разлога", али је Голубовић искористио нови законски разлог за ново одлагање одласка у затвор.

Против њега се у тужилаштву за високо технолошки криминал води још један поступак због претњи учесници риалитија Фарма Тамари Ђурић.

(Блиц Онлине)

Коментари / 0

Оставите коментар