Ponovo uhapšen Kristijan Golubović

Kristijan Golubović uhapšen je danas i sproveden na izdržavanje kazne zatvora, jer je Prvi osnovni sud zaključio da je zloupotrebio pravo podnošenjem pete molbe za odlaganje kazne, nakon što mu je krajem prošlog meseca naloženo da ode u zatvor.

Srbija 16.03.2016 | 15:57
Ponovo uhapšen Kristijan Golubović

Golubović je uhapšen oko 13.25 sati.

"Vršilac funkcije predsednika Prvog osnovnog suda je donela odluku o odbijanju molbe, jer smatra da osuđeni zloupotrebljava pravo", rekla je portparol suda Ivana Ramić Tanjugu. Ona je dodala da je za Golubovićem potom raspisana poternica i da je već lišen slobode. Golubović će biti upućen na izdržavanje kazne zatvora, napomenula je Ramić.

Prema rečima njegovog advokata Gvozdena Grgura, Kristijana upravo sprovode u kraljevački MUP.

"Po zakonu, predsednik suda moze da navede da žalba ne odlaže izvršenje. Mi smo sudu uputili dokumenta o zdravstvenom stanju njegove majke, ali je sud ekspresno odlučio o njima i doneo ovu odluku. Svakako ćemno se žaliti Višem sudu",rekao je Grgur.

Golubovićev advokat je rekao da je njegovom klijentu zahtev suda za dodatnu dokumentaciju uručila policija.

Golubović je podneo petu po redu molbu za odlaganje izdržavanja zatvorske kazne od osam godina zatvora početkom marta, zbog bolesti bliskog člana porodice odnosno majke. Tim potezom opet je, ali samo za kratko, odložio odlazak u zatvor.

Viši sud u Beogradu nedavno je pravosnažno odbio njegovu četvrtu molbu za odlaganje, pa se očekivalo da će Golubović otići u zatvor, ali se onda dosetio novog zakonskog razloga za odlaganje zbog bolesti bliskog člana porodice.

Golubovića čeka da izrdži u zatvoru još četiri godine i četiri meseca, pošto je ostatak kazne proveo u pritvoru, koji se uračunava u kaznu.

Goluboviću je uspevalo da poslednih 15 meseci odlaže izvršenje kazne od donošenja pravosnažne presude Apelacionog suda kojom je u novembru 2014. godine pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog preprodaje heroina.

Do pravosnažne odluke kojom je Viši sud odbio da mu odloži izdržavanje kazne, po četvrti put, prethodno mu je tri puta prihvatana molba za odlaganje, u dva navrata zbog rođenja deteta, a treći put zbog učešća u rialitiju "Farma".

Četvrto odlaganje, koje mu je prošlo bezuspešno tražio je zbog "zdravstvenih razloga", ali je Golubović iskoristio novi zakonski razlog za novo odlaganje odlaska u zatvor.

Protiv njega se u tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal vodi još jedan postupak zbog pretnji učesnici rialitija Farma Tamari Đurić.

(Blic Online)

Komentari / 0

Ostavite komentar