Амбијент чека бизнис

Време запошљавања из бившег, социјалистичког система, када се и мислило и понашало тако да је довољно стећи диплому и чекати посао, нешто је што остаје на страницама минулих година и деценија.

Србија 16.03.2016 | 12:43
Амбијент чека бизнис

Сада је на сцени истинска борба уа радно место, где свако од кандидата мора да да све од себе како би се показао, а касније исказао, па доказао у појединим областима код послодавца или у сопственом бизнису, оцена је са округлог стола о теми "Покрени свој бизнос, буди храбар и оригиналан", који је одржан у Лозници у одељењу Високе школе за пословну економију у предузетништво из Београда, а организацији те високообразовне установе.

Професор Едита Кастратовић са катердре за предузетништво и управљање пројектима, подсетила је да је ова годинаа проглашена за "Годину предузетништва у Србији", чиме Вискока школа за пословну економију и предузетништвво жели да, само као један од начина, пружи свој допринос развоју и унапређењу предузетништва у Србији.

Округли сто није случајно организован у Лозници, јер је реч о граду који је, како је рекла Љиљана Николић, у врху по амбијенту за инвестирање, јер не само да има одговарајуће сертификате. већ и низ погодности од разних стимулација до места за развој бизниса у индустријској зони код саме границе Србије са Републиком Српском и БиХ.

Учесницима трибине, међу којима је било око 100 студената, представљени су примери успешног старта, рада, али и развоја у предузетништву младих људи, међу којима су и свршени студенти тог факултета, који су својим знањем, умећем, храброшћу и оригиналошћу успели да остану и опстану у значајним пословним водама.

"Лозница је место где студира велики број студената на нашем факултету из овог дела Србије, али и из суседне нам и братске Републике Српске, којима је ово у сваком тренутку топао дом", каже мр Владимир Марковић, коордонатрор одељења ВШПЕИП из Београда у Лозници.

"За сваку похвалу је колико градска власт годинама, на челу са градоначелником Видојем Петровићем, посвећује образовању младих, али и пружању шансе за рад у разним областима. Наш град је, пре више од деценије, изашао из дуге чамотиње, приближио се европским интеграцијама. Све инвестиције које је градско руководство са градоначелником Петровићем донело у град, отварало је врата за ширење бизниса и за младе људе, а у последње време те могућности су још веће, па их ваља искористити."

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Само низбрдо

16.03.2016 12:10

Ово је вријеме багрова. Диплома више не значи ништа. Дакле онај ко има диплому, тај је будала а они који је немају, они су паметни. Дакле све наопако. Тако ћете далеко догурати. На дно најдубље провалије. Ако се ан факултету не може научити ништа што их не позатварате!

ОДГОВОРИТЕ