Ambijent čeka biznis

Vreme zapošljavanja iz bivšeg, socijalističkog sistema, kada se i mislilo i ponašalo tako da je dovoljno steći diplomu i čekati posao, nešto je što ostaje na stranicama minulih godina i decenija.

Srbija 16.03.2016 | 12:43
Ambijent čeka biznis

Sada je na sceni istinska borba ua radno mesto, gde svako od kandidata mora da da sve od sebe kako bi se pokazao, a kasnije iskazao, pa dokazao u pojedinim oblastima kod poslodavca ili u sopstvenom biznisu, ocena je sa okruglog stola o temi "Pokreni svoj biznos, budi hrabar i originalan", koji je održan u Loznici u odeljenju Visoke škole za poslovnu ekonomiju u preduzetništvo iz Beograda, a organizaciji te visokoobrazovne ustanove.

Profesor Edita Kastratović sa katerdre za preduzetništvo i upravljanje projektima, podsetila je da je ova godinaa proglašena za "Godinu preduzetništva u Srbiji", čime Viskoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvvo želi da, samo kao jedan od načina, pruži svoj doprinos razvoju i unapređenju preduzetništva u Srbiji.

Okrugli sto nije slučajno organizovan u Loznici, jer je reč o gradu koji je, kako je rekla Ljiljana Nikolić, u vrhu po ambijentu za investiranje, jer ne samo da ima odgovarajuće sertifikate. već i niz pogodnosti od raznih stimulacija do mesta za razvoj biznisa u industrijskoj zoni kod same granice Srbije sa Republikom Srpskom i BiH.

Učesnicima tribine, među kojima je bilo oko 100 studenata, predstavljeni su primeri uspešnog starta, rada, ali i razvoja u preduzetništvu mladih ljudi, među kojima su i svršeni studenti tog fakulteta, koji su svojim znanjem, umećem, hrabrošću i originalošću uspeli da ostanu i opstanu u značajnim poslovnim vodama.

"Loznica je mesto gde studira veliki broj studenata na našem fakultetu iz ovog dela Srbije, ali i iz susedne nam i bratske Republike Srpske, kojima je ovo u svakom trenutku topao dom", kaže mr Vladimir Marković, koordonatror odeljenja VŠPEIP iz Beograda u Loznici.

"Za svaku pohvalu je koliko gradska vlast godinama, na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, posvećuje obrazovanju mladih, ali i pružanju šanse za rad u raznim oblastima. Naš grad je, pre više od decenije, izašao iz duge čamotinje, približio se evropskim integracijama. Sve investicije koje je gradsko rukovodstvo sa gradonačelnikom Petrovićem donelo u grad, otvaralo je vrata za širenje biznisa i za mlade ljude, a u poslednje vreme te mogućnosti su još veće, pa ih valja iskoristiti."

BN TV (V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Samo nizbrdo

16.03.2016 12:10

Ovo je vrijeme bagrova. Diploma više ne znači ništa. Dakle onaj ko ima diplomu, taj je budala a oni koji je nemaju, oni su pametni. Dakle sve naopako. Tako ćete daleko dogurati. Na dno najdublje provalije. Ako se an fakultetu ne može naučiti ništa što ih ne pozatvarate!

ODGOVORITE