ИВ: Ноле опет тешко, Рафина освета Вердаску

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Мастерса у Индијан Велсу победом над Филипом Колшрајбером из Немачке. Пети тенисер света Рафаел Надал пласирао се у четврто коло Мастерса у Индијан Велсу победом над сународником Фернандом Вердаском. 

Тенис 16.03.2016 | 12:22
ИВ: Ноле опет тешко, Рафина освета Вердаску

Ђоковић је још једном потврдио да се не налази у сјајној форми, али је успео да тријумфује резултатом 7:5, 7:5.

У борби за четвртфинале Новак ће се састати Фелисијаном Лопесом који је после више од три сата и 15 минута, у три сета савладао сународника Роберта Баутисту Агута са 7:6 (7-5), 6:7 (10-12), 6:4.

Дуел на једном од највећих тениских стадиона на свету почео је у јаком ритму – обојица играча била су расположена за надигравање. Сервис Колшрајбера одлично је функционисао током читавог меча, али је стрпљивом игром Ђоковић ипак први направио брејк (3:1).

Међутим, тада је уследио пад у игри и Немац се вратио на 4:4 захваљујући изузетним бекхендима. Све је ишло ка тај брејку, али је Новак у 12. гему, уз неколико одличних поена, још једном одузео сервис ривалу и повео са 1-0.

Сличан сценарио виђен је и у другом делу игре – брејк средином сета, само што је овога пута казна стигла за ноншалантне ударце на меч лоптама. Чак четири је пропустио пре шокантног повратка Филипа. Срећом, друга криза трајала је кратко и новим брејком Ђоковић је завршио посао за округло 100 минута.

Сада га очекује девети међусобни дуел са шпанским тенисером против којег води са убедљивих 7-1 у победама. Међутим, Лопес је добио последњи дуел, тачније Ђоковић му је пре неколико недеља предао у четвртфиналу Дубаија због инфекције ока.

Надал је одиграо солидан меч и тако се реванширао Вердаску за пораз на Аустралијан опену – 6:0, 7:6 (11-9).

У дуелу који је трајао нешто више од сат и по времена, права борба виђена је искључиво у другом сету, пошто је у првом на терену постојао само један играч.

Рафа је био концентрисан и од самог старта решен да тријумфује, док је с друге стране мреже имао индиспонираног противника.

Фернандо је много грешио, у сваком битном тренутку слао је бекхенде у мрежу и читавих пола сата није успео да се упише на семафор – 6:0.

Међутим, почео је полако да диже ниво игре, а Надал је био у благом паду, па је почетак другог дела игре обележила серија од по два размењена брејка. Све до финиша није било узбуђења јер су обојица играча чекала тај брејк да пруже оно најбоље.

Пети тенисер на АТП листи почео је нешто спорије, упао је у проблем неизнуђеним грешкама, да би после фантастичног ритерна Вердаско дошао до три везане сет лопте. Код прве две је лоптицу избацивао у аут, да би код треће његов противник одиграо фантастично и бекхенд винером се вратио у живот.

Играло се поен за поен до 8:8 када је 'Бик са Маљорке' поклонио поен дубл партнеру, али се још једном извукао офанзивном игром. Ту је био крај јер је слабије рангирани Шпанац направио дуплу грешку, а потом и неизнуђену, па није успео да избори трећи сет, иако је имао чак пет шанси.

Нема сумње да су Вердаска грешке коштале бољег резултата – направио их је 38, наспрам 19 Надалових, док је однос у винерима био 19:18.

Деветоструки шампион Ролан Гароса у следећем колу се састаје са младим Александером Зверевим који пружа фантастичне партије у калифорнијској пустињи. Прво је избацио Григора Димитрова у три сета, а онда и декласирао Жила Симона са два пута по 6:2.

Шпански тенисер Фелисијано Лопес биће противник Новак Ђоковића у четвртом колу Мастерса у Индијан Велсу.

Ђоковић је савладао Филипа Колшрајбера у два сета, док је Лопес преживео изузетно тежак дуел против Роберта Баутисте Агуте, који је трајао више од три сата и 15 минута.

Шпанац је изгубио први сет од сународника, али је успео да преокрене и слави резултатом 7:6 (7-5), 6:7 (10-12), 6:4.

Он је на тај начин обезбедио девети међусобни дуел са најбољим тенисером данашњице, који води са убедљивих 7-1 у победама. Међутим, Лопес је добио последњи дуел, тачније Ђоковић му је пре неколико недеља предао у четвртфиналу Дубаија због инфекције ока.

Велику борбу водио је и Кеи Нишикори са Стивом Џонсоном, али је успео да у два тај брејка обезбеди пролаз и меч са Џоном Изнеро, који је још једном показао да обожава играње у калифорнијској пустињи. Сјајни сервер савладао је Адријана Манарина резултатом 6:4, 7:6 (7-4).

Александер Зверев још једном је показао да ће бити велики тенисер и можда први наследник актуелне генерације тенисера. Немац је прво је избацио Григора Димитрова у три сета, а онда и декласирао Жила Симона са два пута по 6:2. У четвртој рунди чека га највећи испит каријере, а то је Рафаел Надал који се осветио Фернанду Вердаску за пораз на Аустралијан опену.

Још један момак за којег предвиђају да ће бити будући број 1 је био успешан – Доминик Тим је са 7:5, 6:7 (5-7), 6:1 победио Џека Сока, док је Жо-Вилфред Цонга лако изашао на крај са Семом Кверијем.

Индијан Велс, треће коло:
Стив Џонсон – Кеи Нишикори 6:7 (6-8), 6:7 (5-7)
Александер Зверев – Жил Симон 6:2, 6:2
Фелсијано Лопес – Роберто Баутиста Агут 7:6 (7-5), 6:7 (10-12), 6:4
Џон Изнер – Адријан Манарино 6:4, 7:6 (7-4)
Рафаел Надал – Фернандо Вердаско 6:0, 7:6 (11-9)
Доминик Тим – Џек Сок 7:5, 6:7 (5-7), 6:1
Сем Квери – Жо-Вилфред Цонга 3:6, 4:6
Новак Ђоковић – Филип Колшрајбер 7:5, 7:5

Коментари / 0

Оставите коментар