IV: Nole opet teško, Rafina osveta Verdasku

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Filipom Kolšrajberom iz Nemačke. Peti teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad sunarodnikom Fernandom Verdaskom. 

Tenis 16.03.2016 | 12:22
IV: Nole opet teško, Rafina osveta Verdasku

Đoković je još jednom potvrdio da se ne nalazi u sjajnoj formi, ali je uspeo da trijumfuje rezultatom 7:5, 7:5.

U borbi za četvrtfinale Novak će se sastati Felisijanom Lopesom koji je posle više od tri sata i 15 minuta, u tri seta savladao sunarodnika Roberta Bautistu Aguta sa 7:6 (7-5), 6:7 (10-12), 6:4.

Duel na jednom od najvećih teniskih stadiona na svetu počeo je u jakom ritmu – obojica igrača bila su raspoložena za nadigravanje. Servis Kolšrajbera odlično je funkcionisao tokom čitavog meča, ali je strpljivom igrom Đoković ipak prvi napravio brejk (3:1).

Međutim, tada je usledio pad u igri i Nemac se vratio na 4:4 zahvaljujući izuzetnim bekhendima. Sve je išlo ka taj brejku, ali je Novak u 12. gemu, uz nekoliko odličnih poena, još jednom oduzeo servis rivalu i poveo sa 1-0.

Sličan scenario viđen je i u drugom delu igre – brejk sredinom seta, samo što je ovoga puta kazna stigla za nonšalantne udarce na meč loptama. Čak četiri je propustio pre šokantnog povratka Filipa. Srećom, druga kriza trajala je kratko i novim brejkom Đoković je završio posao za okruglo 100 minuta.

Sada ga očekuje deveti međusobni duel sa španskim teniserom protiv kojeg vodi sa ubedljivih 7-1 u pobedama. Međutim, Lopes je dobio poslednji duel, tačnije Đoković mu je pre nekoliko nedelja predao u četvrtfinalu Dubaija zbog infekcije oka.

Nadal je odigrao solidan meč i tako se revanširao Verdasku za poraz na Australijan openu – 6:0, 7:6 (11-9).

U duelu koji je trajao nešto više od sat i po vremena, prava borba viđena je isključivo u drugom setu, pošto je u prvom na terenu postojao samo jedan igrač.

Rafa je bio koncentrisan i od samog starta rešen da trijumfuje, dok je s druge strane mreže imao indisponiranog protivnika.

Fernando je mnogo grešio, u svakom bitnom trenutku slao je bekhende u mrežu i čitavih pola sata nije uspeo da se upiše na semafor – 6:0.

Međutim, počeo je polako da diže nivo igre, a Nadal je bio u blagom padu, pa je početak drugog dela igre obeležila serija od po dva razmenjena brejka. Sve do finiša nije bilo uzbuđenja jer su obojica igrača čekala taj brejk da pruže ono najbolje.

Peti teniser na ATP listi počeo je nešto sporije, upao je u problem neiznuđenim greškama, da bi posle fantastičnog riterna Verdasko došao do tri vezane set lopte. Kod prve dve je lopticu izbacivao u aut, da bi kod treće njegov protivnik odigrao fantastično i bekhend vinerom se vratio u život.

Igralo se poen za poen do 8:8 kada je 'Bik sa Maljorke' poklonio poen dubl partneru, ali se još jednom izvukao ofanzivnom igrom. Tu je bio kraj jer je slabije rangirani Španac napravio duplu grešku, a potom i neiznuđenu, pa nije uspeo da izbori treći set, iako je imao čak pet šansi.

Nema sumnje da su Verdaska greške koštale boljeg rezultata – napravio ih je 38, naspram 19 Nadalovih, dok je odnos u vinerima bio 19:18.

Devetostruki šampion Rolan Garosa u sledećem kolu se sastaje sa mladim Aleksanderom Zverevim koji pruža fantastične partije u kalifornijskoj pustinji. Prvo je izbacio Grigora Dimitrova u tri seta, a onda i deklasirao Žila Simona sa dva puta po 6:2.

Španski teniser Felisijano Lopes biće protivnik Novak Đokovića u četvrtom kolu Mastersa u Indijan Velsu.

Đoković je savladao Filipa Kolšrajbera u dva seta, dok je Lopes preživeo izuzetno težak duel protiv Roberta Bautiste Agute, koji je trajao više od tri sata i 15 minuta.

Španac je izgubio prvi set od sunarodnika, ali je uspeo da preokrene i slavi rezultatom 7:6 (7-5), 6:7 (10-12), 6:4.

On je na taj način obezbedio deveti međusobni duel sa najboljim teniserom današnjice, koji vodi sa ubedljivih 7-1 u pobedama. Međutim, Lopes je dobio poslednji duel, tačnije Đoković mu je pre nekoliko nedelja predao u četvrtfinalu Dubaija zbog infekcije oka.

Veliku borbu vodio je i Kei Nišikori sa Stivom Džonsonom, ali je uspeo da u dva taj brejka obezbedi prolaz i meč sa Džonom Iznero, koji je još jednom pokazao da obožava igranje u kalifornijskoj pustinji. Sjajni server savladao je Adrijana Manarina rezultatom 6:4, 7:6 (7-4).

Aleksander Zverev još jednom je pokazao da će biti veliki teniser i možda prvi naslednik aktuelne generacije tenisera. Nemac je prvo je izbacio Grigora Dimitrova u tri seta, a onda i deklasirao Žila Simona sa dva puta po 6:2. U četvrtoj rundi čeka ga najveći ispit karijere, a to je Rafael Nadal koji se osvetio Fernandu Verdasku za poraz na Australijan openu.

Još jedan momak za kojeg predviđaju da će biti budući broj 1 je bio uspešan – Dominik Tim je sa 7:5, 6:7 (5-7), 6:1 pobedio Džeka Soka, dok je Žo-Vilfred Conga lako izašao na kraj sa Semom Kverijem.

Indijan Vels, treće kolo:
Stiv Džonson – Kei Nišikori 6:7 (6-8), 6:7 (5-7)
Aleksander Zverev – Žil Simon 6:2, 6:2
Felsijano Lopes – Roberto Bautista Agut 7:6 (7-5), 6:7 (10-12), 6:4
Džon Izner – Adrijan Manarino 6:4, 7:6 (7-4)
Rafael Nadal – Fernando Verdasko 6:0, 7:6 (11-9)
Dominik Tim – Džek Sok 7:5, 6:7 (5-7), 6:1
Sem Kveri – Žo-Vilfred Conga 3:6, 4:6
Novak Đoković – Filip Kolšrajber 7:5, 7:5

Komentari / 0

Ostavite komentar