Скочила за бебом која је пала са терасе

Мала Теодора Добреновић (1) задобила је фрактуру лобање када је у току игре пала са балкона породичне куће у нишком насељу Брзи Брод.

Србија 16.03.2016 | 10:05
Скочила за бебом која је пала са терасе

Неколико тренутака касније, видевши шта се десило, њена мајка Александра Добреновић успаничено је скочила са терасе како би што пре стигла да пружи помоћ девојчици.

Прича ипак има срећан крај - девојчица је после прегледа у болници пуштена кући јер нема озбиљније повреде, заједно са мајком, која има угануће ноге. Незгода се десила у суботу, 12. марта, око 10.50.

"Усисавала сам кућу. Теодору и трогодишњег сина оставила сам у другој соби и затворила врата. Дошла сам само на трен у дневну собу да оставим усисивач када ми је пришао син и рекао: „Дунда пала“. Они су изгледа одмах кренули за мном, и он и она. Ушли су у суседну собу, пошто је старији син дохватио браву и отворио врата, она није знала и изашла је на терасу...", прича Александра.

Отрчала је одмах у ту собу, изашла је на терасу и одмах скочила када је видела бебу како лежи на бетону испред куће. Није било времена да иде степеништем. Мислила је само како што пре да помогне ћеркици... Када је доскочила на земљу, узела је бебу у руке и видела да није било крви на њеном телу.

Симпатичну једногодишњу девојчицу Теодору медицинско особље на Клиници за неурохирургију у Нишу од миља је назвало - Спајдерменка. Током кратког боравка у болници постала је миљеница и лекара и медицинских сестара.

"Ужаснула сам се када сам је видела да лежи доле. Нисам чула да ли плаче или не док нисам скочила са терасе. Када сам је узела у руке, видела сам да плаче. Било ми је мало лакше јер би проблем био да није плакала. Није губила свест. Од момента пада до болнице је плакала. Тек после тога, јер јој се спавало, задремала је. Дете није повраћало, нити је губило свест. Доктор каже сва срећа што је мала, што још коштани спојеви нису срасли. Утврђено је напрснуће лобање, али без икаквог нагњечења и без икаквог крварења. Нема крварења ни у стомаку, ни повреде ногу ни руку. Нема ни повреда ни хематома нигде. Детаљно је снимљена и на рендгену и на скенеру" каже мајка Александра.

Девојчица је превентивно задржана у болници са мајком у недељу, а јуче је пуштена кући, без икакве терапије.

"Све је добро испало на крају, она нормално хода и игра се" вели Александра, која је приликом скока уганула ногу.

"Повредила сам ногу, имам угануће, али ништа страшно. Свако би учинио исто", наводи Добреновићева.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бојан Нишевић

16.03.2016 09:13

О ... сељачку, битно је да имате антену да гледате риалитије, а дјецу држите у соби с балконом без ограде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоцо

16.03.2016 13:22

Хвала богу да су зиве .Зелим им брз опоравак од срца.