Skočila za bebom koja je pala sa terase

Mala Teodora Dobrenović (1) zadobila je frakturu lobanje kada je u toku igre pala sa balkona porodične kuće u niškom naselju Brzi Brod.

Srbija 16.03.2016 | 10:05
Skočila za bebom koja je pala sa terase

Nekoliko trenutaka kasnije, videvši šta se desilo, njena majka Aleksandra Dobrenović uspaničeno je skočila sa terase kako bi što pre stigla da pruži pomoć devojčici.

Priča ipak ima srećan kraj - devojčica je posle pregleda u bolnici puštena kući jer nema ozbiljnije povrede, zajedno sa majkom, koja ima uganuće noge. Nezgoda se desila u subotu, 12. marta, oko 10.50.

"Usisavala sam kuću. Teodoru i trogodišnjeg sina ostavila sam u drugoj sobi i zatvorila vrata. Došla sam samo na tren u dnevnu sobu da ostavim usisivač kada mi je prišao sin i rekao: „Dunda pala“. Oni su izgleda odmah krenuli za mnom, i on i ona. Ušli su u susednu sobu, pošto je stariji sin dohvatio bravu i otvorio vrata, ona nije znala i izašla je na terasu...", priča Aleksandra.

Otrčala je odmah u tu sobu, izašla je na terasu i odmah skočila kada je videla bebu kako leži na betonu ispred kuće. Nije bilo vremena da ide stepeništem. Mislila je samo kako što pre da pomogne ćerkici... Kada je doskočila na zemlju, uzela je bebu u ruke i videla da nije bilo krvi na njenom telu.

Simpatičnu jednogodišnju devojčicu Teodoru medicinsko osoblje na Klinici za neurohirurgiju u Nišu od milja je nazvalo - Spajdermenka. Tokom kratkog boravka u bolnici postala je miljenica i lekara i medicinskih sestara.

"Užasnula sam se kada sam je videla da leži dole. Nisam čula da li plače ili ne dok nisam skočila sa terase. Kada sam je uzela u ruke, videla sam da plače. Bilo mi je malo lakše jer bi problem bio da nije plakala. Nije gubila svest. Od momenta pada do bolnice je plakala. Tek posle toga, jer joj se spavalo, zadremala je. Dete nije povraćalo, niti je gubilo svest. Doktor kaže sva sreća što je mala, što još koštani spojevi nisu srasli. Utvrđeno je naprsnuće lobanje, ali bez ikakvog nagnječenja i bez ikakvog krvarenja. Nema krvarenja ni u stomaku, ni povrede nogu ni ruku. Nema ni povreda ni hematoma nigde. Detaljno je snimljena i na rendgenu i na skeneru" kaže majka Aleksandra.

Devojčica je preventivno zadržana u bolnici sa majkom u nedelju, a juče je puštena kući, bez ikakve terapije.

"Sve je dobro ispalo na kraju, ona normalno hoda i igra se" veli Aleksandra, koja je prilikom skoka uganula nogu.

"Povredila sam nogu, imam uganuće, ali ništa strašno. Svako bi učinio isto", navodi Dobrenovićeva.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bojan Nišević

16.03.2016 09:13

O ... seljačku, bitno je da imate antenu da gledate rialitije, a djecu držite u sobi s balkonom bez ograde.

ODGOVORITE
Name

Joco

16.03.2016 13:22

Hvala bogu da su zive .Zelim im brz oporavak od srca.