Потврђено: Мужу убици 13 година робије

Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Драшка Секулића (41) из Приједора на 13 година затвора због убиства супруге Наташе Секулић (37), коју је пијан избо ножем 24. маја прошле године!

Република Српска 16.03.2016 | 08:01
Потврђено: Мужу убици 13 година робије

Секретарка Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић каже да је пресуда изречена након што је жалба одбране одбијена као неоснована.

"Након разматрања доказа, жалба одбране је одбијена и у потпуности је потврђена првостепена пресуда коју је изрекао Окружни суд у Бањалуци", рекла је Деспотовићева.

Злочин се догодио у кући у приједорском насељу Гомјеница, гдје су Наташа и њен малољетни син живјели као подстанари. Наиме, она је у августу 2014. године напустила супруга због вишегодишњег малтретирања, али Драшко није желио да се разведе и упорно ју је наговарао да се врати у њихов заједнички дом. У пресуди се наводи да је кобни дан Драшко пијан, са 1,29 промила алкохола у крви, дошао у Наташин подстанарски стан. Поново је дошло до жестоке свађе у којој је оптужени зграбио кухињски нож и четири пута убо Наташу у грудни кош и она је подлегла повредама на путу за болницу. Након злочина, Драшко је остао у кући, сачекао полицију и мирно се предао. У првој изјави истражиоцима је рекао да није имао намјеру да убије супругу. Тврдио је да је Наташа узела нож и покушала да га убоде, али јој га је он отео и убо је више пута.

У образложењу првостепене пресуде судија Олга Пантић рекла је да је суд, као отежавајуће околности, цијенио сам начин извршења дјела, односно то што је Секулић четири пута убо жртву, као и чињеницу да ју је и прије убиства злостављао. Олакшавајуће је било то што раније није био осуђиван, као и коректно владање током поступка. Иначе, Секулић је прво био оптужен за насиље у породици са смртним исходом, али је током суђења дјело преквалифковано у убиство.

Подсјетимо, комшије Наташе Секулић испричале су да је разлог сукоба између супружника било то што се Драшко одао алкохолу, због чега је лијечен на психијатријској клиници. У браку су били 19 година, а прије него што је напустила супруга, Наташа је Драшка више пута пријављивала Центру за социјални рад у Приједору. И поред тога он је позивао Наташу да му се врати, а често ју је и посјећивао у њеном подстанарском стану. На дан убиства комшије су видјеле када је дошао пред кућу, испред које се поздравио с Наташом и заједно су ушли унутра. Неколико минута касније комшије су чуле свађу и Наташино запомагање. Позвали су полицију, али било је касно.

Извор: Пресс

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

16.03.2016 08:02

Пресуда није у реду. Судије немају појма о послу који обављају. Није тај брак био тежак само због њега него сигурно и због ње. Држава и болесно друштво су га довели у то стање. Није могао испунити женина очекивања. А та очекивања су била превелика. Лијечио се на психијатрији...Није било намјере да га убије. Ко зна шта му је у том моменту све рекла...На крају, није имао пара да плати адвоката...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО/

16.03.2016 10:03

Што се није раставио,ако није могао испунити,по теби,њене захтеве

ОДГОВОРИТЕ
Name

16.03.2016 12:08

Зато што ју је волио. А ту су вјероватно и дјеца. А она је вјероватно вољела само себе.

Name

Гаврило

16.03.2016 16:12

Ово је срамотно мала казна. Убио зену, подстанарку и то на злоцинацки нацин, са неколико убода нозем. Дакле, могао је после првог убода оставити, али није-педомислио се. Каква дрзава у којој зивот вриједи само тринаест година затвора. Драско це из затвора да се врати али зена из гроба никада. Послусајте пјесму Зеница блуес, Забрањено пусење.

ОДГОВОРИТЕ