Potvrđeno: Mužu ubici 13 godina robije

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Draška Sekulića (41) iz Prijedora na 13 godina zatvora zbog ubistva supruge Nataše Sekulić (37), koju je pijan izbo nožem 24. maja prošle godine!

Republika Srpska 16.03.2016 | 08:01
Potvrđeno: Mužu ubici 13 godina robije

Sekretarka Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović kaže da je presuda izrečena nakon što je žalba odbrane odbijena kao neosnovana.

"Nakon razmatranja dokaza, žalba odbrane je odbijena i u potpunosti je potvrđena prvostepena presuda koju je izrekao Okružni sud u Banjaluci", rekla je Despotovićeva.

Zločin se dogodio u kući u prijedorskom naselju Gomjenica, gdje su Nataša i njen maloljetni sin živjeli kao podstanari. Naime, ona je u avgustu 2014. godine napustila supruga zbog višegodišnjeg maltretiranja, ali Draško nije želio da se razvede i uporno ju je nagovarao da se vrati u njihov zajednički dom. U presudi se navodi da je kobni dan Draško pijan, sa 1,29 promila alkohola u krvi, došao u Natašin podstanarski stan. Ponovo je došlo do žestoke svađe u kojoj je optuženi zgrabio kuhinjski nož i četiri puta ubo Natašu u grudni koš i ona je podlegla povredama na putu za bolnicu. Nakon zločina, Draško je ostao u kući, sačekao policiju i mirno se predao. U prvoj izjavi istražiocima je rekao da nije imao namjeru da ubije suprugu. Tvrdio je da je Nataša uzela nož i pokušala da ga ubode, ali joj ga je on oteo i ubo je više puta.

U obrazloženju prvostepene presude sudija Olga Pantić rekla je da je sud, kao otežavajuće okolnosti, cijenio sam način izvršenja djela, odnosno to što je Sekulić četiri puta ubo žrtvu, kao i činjenicu da ju je i prije ubistva zlostavljao. Olakšavajuće je bilo to što ranije nije bio osuđivan, kao i korektno vladanje tokom postupka. Inače, Sekulić je prvo bio optužen za nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, ali je tokom suđenja djelo prekvalifkovano u ubistvo.

Podsjetimo, komšije Nataše Sekulić ispričale su da je razlog sukoba između supružnika bilo to što se Draško odao alkoholu, zbog čega je liječen na psihijatrijskoj klinici. U braku su bili 19 godina, a prije nego što je napustila supruga, Nataša je Draška više puta prijavljivala Centru za socijalni rad u Prijedoru. I pored toga on je pozivao Natašu da mu se vrati, a često ju je i posjećivao u njenom podstanarskom stanu. Na dan ubistva komšije su vidjele kada je došao pred kuću, ispred koje se pozdravio s Natašom i zajedno su ušli unutra. Nekoliko minuta kasnije komšije su čule svađu i Natašino zapomaganje. Pozvali su policiju, ali bilo je kasno.

Izvor: Press

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xc

16.03.2016 08:02

Presuda nije u redu. Sudije nemaju pojma o poslu koji obavljaju. Nije taj brak bio težak samo zbog njega nego sigurno i zbog nje. Država i bolesno društvo su ga doveli u to stanje. Nije mogao ispuniti ženina očekivanja. A ta očekivanja su bila prevelika. Liječio se na psihijatriji...Nije bilo namjere da ga ubije. Ko zna šta mu je u tom momentu sve rekla...Na kraju, nije imao para da plati advokata...

ODGOVORITE
Name

OO/

16.03.2016 10:03

Što se nije rastavio,ako nije mogao ispuniti,po tebi,njene zahteve

ODGOVORITE
Name

xc

16.03.2016 12:08

Zato što ju je volio. A tu su vjerovatno i djeca. A ona je vjerovatno voljela samo sebe.

Name

Gavrilo

16.03.2016 16:12

Ovo je sramotno mala kazna. Ubio zenu, podstanarku i to na zlocinacki nacin, sa nekoliko uboda nozem. Dakle, mogao je posle prvog uboda ostaviti, ali nije-pedomislio se. Kakva drzava u kojoj zivot vrijedi samo trinaest godina zatvora. Drasko ce iz zatvora da se vrati ali zena iz groba nikada. Poslusajte pjesmu Zenica blues, Zabranjeno pusenje.

ODGOVORITE