ЛШ: Пречка и Хуанфран одвели Атлетико даље након пенала!

Калдерон се тресао од страха, али је Нарсинг у осмој серији пречком помиловао Атлетико! Јорганџије одиграле испод очекивања, али су у пенал серији стигле до победе и пласмана међу осам најбољих у Европи.

Фудбал 15.03.2016 | 23:45
ЛШ: Пречка и Хуанфран одвели Атлетико даље након пенала!

Ко би рекао да је то тим који пуних девет сезона није играо у нокаут фази Лиге шампиона? Ко би рекао да је то онај исти ПСВ који је пред почетак сезоне остао без двојице најбољих играча Мемфиса Депаја и Жоржиња Вајналдума? Попут детета које одбија да поступи по наређењима ауторитета вртић Филипа Кокуа истрчао је на терен Висенте Калдерона и моћном Атлетику, који последњих година редовно држао лекције и једном Реалу, камоли мањим тимовима, задао главобољу какву Чоло Симеоне скоро није искусио. Али на крају, другу годину узастопце, Атлетико је до осам најбољих у Европи стигао у пенал серији, овај пута више него драматичној - 8:7.

Редом су, наиме, погађали Ван Гинекл, Гризман, Гвардадо, Габи, Пропер, Коке, Брума, Њигуез, Морено, Торес, Лестијен, Хименез, Аријас, Луис пре но што су Лусијану Нарсингу попустила рамена под притиском осме серије. Зазвонила је пречка на голу Јана Облака, искусни велемајстор Хуанфран смогао је снаге да још који тренутак задржи концетрацију и лансира Атлетико тамо где му и јесте место, иако то вечерас нисмо видели.

Јер све оно што смо видели у регуларних 90, па и додатних 30 минута у два продужетка, изгледало је сасвим другачије од онога што смо навикли да гледамо на Висенте Калдерону. Ма колико Атлетико био богатији клуб, ма колика ова генерација Јорганџија била искуснија од колега из Ајндховена, Мадриђани ни у једном тренутку нису изгледали као доминантан тим на терену.

Није истина био ни потчињен, али је у појединим тренуцима изгледао збуњен. Збуњен ваљда том инаћењу Холанђана, који се никако нису мирили са улогом аутсајдера и испадањем из европске елите, већ су пркосно, као пре неколико месеци када су загорчали живот Манчестер јунајтеду, решили да дају све од себе, па куд пукло да пукло.

Пукло је прво у стативу! Јирген Локадија је у 58. минуту послао сјајну паралелу са левог бока, али је феноменални Јан Облак, који је претходно у првом полувремену зауставио и први претећи напад гостију, уз помоћ стативе лопту избио у поље, да би у наставку Филипе Луис изблокирао покушај Лука де Јонга.

Била је то најбоља шанса да ПСВ постигне гол који би Дијега Симеонеа можда и први пут откако је преузео диригентску палицу на Калдерона издвојио као мету критика. Од Атлетика се очекивало да се прошета до четвртфинала. Али у последњих шест мечева у нокаут фази Лиге шампиона (Бајер, Реал, сада ПСВ) Атлетико је постигао само један гол. Данас је баш близу био само у 15. минуту када је, после акције Хуанфрана и Кокеа, Антоан Гризман имао времена и да прими лопту, али је са седам метара тукао право у опрезног Јеруна Зута (касније је пробао још једном, ни тада није успео, али је судија Марк Клатенбург претходно свирао офсајд).

На обе стране још неколико шанси, али без квалитетног завршног паса или посебно опасног шута. Атлетико као да се превише плашио примљеног гола, који би га ставио у позицију да мора да постигне два. Кружио је око казненог простора ривала, кружио, превише бојажљиво. И умало му се то обило о главу. Али онда када је било најтеже Чолови војници су поново показали да је срце оно што их одваја од других.

АТЛЕТИКО МАДРИД - ПСВ АЈНДХОВЕН 8:7 (0:0, 0:0, 0:0)

Атлетико (4-4-2): Облак - Хуанфран, Хименез, Годин (од 89’ Ернандез), Фелипе Луис - Фернандез (од 56’ Ф. Торес), Габи, Коке, Њигуез - Караско (од 75’ Краневитер),Гризман;

ПСВ (3-5-2): Зут - Брума, Исимат-Мирин, Морено - Аријас, Пропер, Квардадо, Ван Гинкел, Виљемс (од 75’ Бренет - Де Јонг (од 118’ Нарсинг), Локадија (од 87’ Лестијен).

РЕЗУЛТАТИ ОСМИНЕ ФИНАЛА:

МАНЧЕСТЕР СИТИ – Динамо Кијев 0:0, први меч 3:1

Атлетико Мадрид – ПСВ Ајндховен 0:0, пеналима 8:7, први меч 0:0

У среду (20.45):

Барселона – Арсенал, први меч 2:0
Бајерн Минхен – Јувентус, први меч 2:2

Одиграно прошле недеље:

ВОЛФСБУРГ – Гент 1:0, први меч 3:2
РЕАЛ МАДРИД – Рома 2:0, први меч 2:0
Зенит – БЕНФИКА 1:2, први меч 0:1
Челси – ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 1:2, први меч 1:2

Коментари / 0

Оставите коментар