ЛШ: Сити ''отаљао'' посао против Кијевљана!

Отаљавање посла: Бедем Грађана онеспособио Динамо - историјско четвртфинале на Етихаду! Рутинских 0:0 изабраника Мануела Пелегринија.

 

Фудбал 15.03.2016 | 23:15
ЛШ: Сити ''отаљао'' посао против Кијевљана!

Историја се пише у небескоплавом делу Манчестера. Сити још једном није блистао, али се ова генерација златним словима уписала у историјске књиге клуба са Етихада. Грађани су без проблема одрадили посао у реванш мечу са немоћним Динамом из Кијева и рутински обезбедили пласман међу осам најбољих екипа на Старом континенту - 0:0 (први меч 3:1).

Изабраници Мануела Пелегринија себи ни једног тренутка нису дозволили опуштање, нити било какву грешку у предаји лопт, која би омогућила ривалу да из контранапада угрози њихов гол. Када би лопта била у њиховом поседу, домаћи би је "царинили" до изнемоглости, а у тренуцима када је она била у ногама екипе Сергеја Реброва, готово свих десет играча Манчестера у пољу било би иза лопте. Такво стање ствари учинило је да гости имају свега два шута ка голу Џоа Харта.

Ипак, управо је један такав могао да учини финиш меча знатно узбудљивијим. У 62. минуту Јармоленко је умакао Клишију, дошао у добру позицију и шутирао, али се истакао голман домаћих.

Само два минута раније Манчестер Сити је могао да разређи сваку дилему. Хесус Навас је добио правовремену лопту од Туреа, а онда без оклевања опалио по њој. Многи на стадиону су је већ видели у голу, Шовковски је био савладан, али је она погодила стативу и одбила се у поље.

Управо ти тренуци могли су драстично да промене меч, али су све те прилике отишле у неповрат, а утакмица ушла у знатно мирнију завршницу, у којој је домаћин рутински одрадио посао и обезбедио пролаз у четвртфинале, први пут у својој историји.

Озбиљну главобољу Пелегринију задале су ране повреде штоперског тандема Компани - Отаменди, који би могли да представљају огроман недостатак у тренуцима када се ломи сезона.

МАНЧЕСТЕР СИТИ - ДИНАМО КИЈЕВ 0:0

Стадион: Етихад
Гледалаца: 55.000
Судија: Овидију Хацеган (Румунија)

МАН. СИТИ (4-2-3-1): Харт - Забалета, Компаи (од 7. Мангала), Отаменди (од 24. Демикелис), Клиши - Фернандо, Фернандињо - Навас, Туре, Силва (од 79. Стерлинг) - Агуеро.

ДИНАМО КИЈЕВ (4-2-3-1): Шовковски - Вида, Качериди, Драговић, Антунес - Гармаш (од 64. Сидрочук), Велосо - Јармоленко, Бујалски, Хусијев (од 62. Јаковенко) - Теодорчик (од 46. Гонзалес)

Коментари / 0

Оставите коментар