LŠ: Siti ''otaljao'' posao protiv Kijevljana!

Otaljavanje posla: Bedem Građana onesposobio Dinamo - istorijsko četvrtfinale na Etihadu! Rutinskih 0:0 izabranika Manuela Pelegrinija.

 

Fudbal 15.03.2016 | 23:15
LŠ: Siti ''otaljao'' posao protiv Kijevljana!

Istorija se piše u nebeskoplavom delu Mančestera. Siti još jednom nije blistao, ali se ova generacija zlatnim slovima upisala u istorijske knjige kluba sa Etihada. Građani su bez problema odradili posao u revanš meču sa nemoćnim Dinamom iz Kijeva i rutinski obezbedili plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu - 0:0 (prvi meč 3:1).

Izabranici Manuela Pelegrinija sebi ni jednog trenutka nisu dozvolili opuštanje, niti bilo kakvu grešku u predaji lopt, koja bi omogućila rivalu da iz kontranapada ugrozi njihov gol. Kada bi lopta bila u njihovom posedu, domaći bi je "carinili" do iznemoglosti, a u trenucima kada je ona bila u nogama ekipe Sergeja Rebrova, gotovo svih deset igrača Mančestera u polju bilo bi iza lopte. Takvo stanje stvari učinilo je da gosti imaju svega dva šuta ka golu Džoa Harta.

Ipak, upravo je jedan takav mogao da učini finiš meča znatno uzbudljivijim. U 62. minutu Jarmolenko je umakao Klišiju, došao u dobru poziciju i šutirao, ali se istakao golman domaćih.

Samo dva minuta ranije Mančester Siti je mogao da razređi svaku dilemu. Hesus Navas je dobio pravovremenu loptu od Turea, a onda bez oklevanja opalio po njoj. Mnogi na stadionu su je već videli u golu, Šovkovski je bio savladan, ali je ona pogodila stativu i odbila se u polje.

Upravo ti trenuci mogli su drastično da promene meč, ali su sve te prilike otišle u nepovrat, a utakmica ušla u znatno mirniju završnicu, u kojoj je domaćin rutinski odradio posao i obezbedio prolaz u četvrtfinale, prvi put u svojoj istoriji.

Ozbiljnu glavobolju Pelegriniju zadale su rane povrede štoperskog tandema Kompani - Otamendi, koji bi mogli da predstavljaju ogroman nedostatak u trenucima kada se lomi sezona.

MANČESTER SITI - DINAMO KIJEV 0:0

Stadion: Etihad
Gledalaca: 55.000
Sudija: Ovidiju Hacegan (Rumunija)

MAN. SITI (4-2-3-1): Hart - Zabaleta, Kompai (od 7. Mangala), Otamendi (od 24. Demikelis), Kliši - Fernando, Fernandinjo - Navas, Ture, Silva (od 79. Sterling) - Aguero.

DINAMO KIJEV (4-2-3-1): Šovkovski - Vida, Kačeridi, Dragović, Antunes - Garmaš (od 64. Sidročuk), Veloso - Jarmolenko, Bujalski, Husijev (od 62. Jakovenko) - Teodorčik (od 46. Gonzales)

Komentari / 0

Ostavite komentar