Љубомора! Федереров дневник увреда на рачун Ђоковића!

Главни тениски наслови јуче били су везани за изјаву Новаковог оца Срђана да је Федерер омаловажавао његовог сина током каријере.

Тенис 20.03.2016 | 16:20
Љубомора! Федереров дневник увреда на рачун Ђоковића!

Ђоковић сениор се оградио и рекао да је то само његово мишљење, али...

Већина људи заљубљеника у бели спорт, који тенис гледају јер обожавају Новака, казаће вам да не воле Роџера Федерера јер се понаша арогантно и са не баш превише љубави према најбољем тенисеру света. Швајцарац не крије да између њега и Србина влада ривалство и пословично је хладан када му постављате питања везана за игру Ђоковића. Што је апсолутно легитиман став. Што мора да га воли? Али... Да је у појединим ситуацијама Швајцарац претерао, јесте.

Август 2007. после финала у Монтреалу

НОВАКА НИШТА НЕ ИЗДВАЈА

Он игра као и многи играчи на Туру. Остаје на основној линији, има солидан сервис. Али он нема ништа по чему се издваја. Увек је прилично предвидив, што је добра ствар.

Коментар: Федерер о Новаковом напретку.

Јануар 2011. после полуфинала на Аустралијан опену

БЕЗ ПРЕБРЗИХ ОДЛУКА

То је пребрзо речено да је Надал повређен, ја оборен, а да Новак преузима штафету у мушком тенису. Хајде да о томе причамо за шест месеци.

Коментар: Федерер је прокоментарисао изјаву коментатора Тода Вудбриџа да Ђоковић постаје доминантан на Туру.

Септембар 2011. после полуфинала на УС опену

ШАМАРАЊЕ ЛОПТИЦЕ

То је самопоуздање? Да ли се шалите? Молим вас. Неки играчи одрастају играјући на тај начин - губе са 5:2 у трећем сету и онда почињу да шамарају лоптицу. Ја никада нисам играо на тај начин. Верујем да ће се вредан рад исплатити. Тешко ми је да то разумем. Како је могуће да одиграте тако на меч лопти? Можда он то ради 20 година, можда је за њега то нормално. Коментар: Федерерова изјава после две меч лопте које је Ђоковић спасао, од којих прву фантастичним форхендом.

Април 2015. пред почетак Ролан Гароса

КО ЋЕ БИТИ ПРВИ?

Енди Мареј је имао операцију, Рафаел Надал је ван форме, а ја сам имао проблеме са леђима. Сачекајте да уђемо сви у форму, па ћемо видети ко ће бити први.

Коментар: Федерер о Новаковом старту из снова.

Новембар 2015. пред Мастерс у Лондону

НАДАЛ ЈЕ ПОСЕБАН НА ТУРУ

Што се мене тиче, за мене је Надал посебан на АТП туру, само за њега сам се специјално припремао. Јасно је да ће Ђоковић у 2016. ући са великим самопоуздањем. За екстремно добру сезону биће му потребно да психолошки буде максимално спреман и да прође без повреда. Можда некоме делује лако, али није тако.

Коментар: Федерер о Новаковој игри 2015.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

20.03.2016 15:45

Симпатицна ми је ова плаципицка

ОДГОВОРИТЕ