Гага Николић добија улицу у Београду

Београд ће добити улицу Драгана Николића. Тек што се покренула Фејсбук акција Београђана да улица на Црвеном Крсту у којој је живела југословенска глумачка величина понесе његово име, огласио се и градоначелник Синиша Мали који подржава апел становника главног града.

Србија 15.03.2016 | 22:52
Гага Николић добија улицу у Београду

"Са највећом чашћу ћемо прихватити ову иницијативу Београђана. Верујем да је то жеља целог Београда, са обзиром на то да је Драган Николић део његовог шарма и идентитета. Када се зна да је он и урбана легенда Врачара, свакако да заслужује да једна улица на овој општини понесе његово име", рекао је Мали.

Иначе, процедура давања имена улицама у овом случају подразумева да мора да прође одређена историјска дистанца која мора да се испоштује.

Наиме, потребно да прођу минимум три године од нечије смрти, да би по закону Комисија за споменике и називе тргова и улица могла да почне са разматрањем иницијативе.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

хм

15.03.2016 17:42

Нема потребе цекати само губите вријеме. Гага СЕ неце вратити а за 3 године цете заборавити да је постојао. А ИМА јос легенди који су давно помрли а од њих понекад само понекога споменете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈСО

15.03.2016 20:49

Ко тебе ста пита?Има да се да назив улице!!!

Name

дејан бањалука

16.03.2016 05:50

Не треба пуно ту цекати. Прле је заслузио много висе од тога. Толико популаран а толико нормалан и на земљи. Свака му цаст и хвала му сто кад год се њега сјетим, обузме ме топлина дјетињства...

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

16.03.2016 08:09

Има ли у Београду улица Павла Вујисића, Миодрага Петровића Чкаље, Зорана Радмиловића, Ружице Сокић,...? У Бањалуци, улица у којој је Ружици Сокић отета парцела треба да добије њено има. То је задатак следећој власти. Нека банду подсјећа коме су отели градјевинску парцелу. То је најмање што могу да учине. Град мора да јој се извини.

ОДГОВОРИТЕ