Gaga Nikolić dobija ulicu u Beogradu

Beograd će dobiti ulicu Dragana Nikolića. Tek što se pokrenula Fejsbuk akcija Beograđana da ulica na Crvenom Krstu u kojoj je živela jugoslovenska glumačka veličina ponese njegovo ime, oglasio se i gradonačelnik Siniša Mali koji podržava apel stanovnika glavnog grada.

Srbija 15.03.2016 | 22:52
Gaga Nikolić dobija ulicu u Beogradu

"Sa najvećom čašću ćemo prihvatiti ovu inicijativu Beograđana. Verujem da je to želja celog Beograda, sa obzirom na to da je Dragan Nikolić deo njegovog šarma i identiteta. Kada se zna da je on i urbana legenda Vračara, svakako da zaslužuje da jedna ulica na ovoj opštini ponese njegovo ime", rekao je Mali.

Inače, procedura davanja imena ulicama u ovom slučaju podrazumeva da mora da prođe određena istorijska distanca koja mora da se ispoštuje.

Naime, potrebno da prođu minimum tri godine od nečije smrti, da bi po zakonu Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica mogla da počne sa razmatranjem inicijative.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

hm

15.03.2016 17:42

Nema potrebe cekati samo gubite vrijeme. Gaga SE nece vratiti a za 3 godine cete zaboraviti da je postojao. A IMA jos legendi koji su davno pomrli a od njih ponekad samo ponekoga spomenete.

ODGOVORITE
Name

JSO

15.03.2016 20:49

Ko tebe sta pita?Ima da se da naziv ulice!!!

Name

dejan banjaluka

16.03.2016 05:50

Ne treba puno tu cekati. Prle je zasluzio mnogo vise od toga. Toliko popularan a toliko normalan i na zemlji. Svaka mu cast i hvala mu sto kad god se njega sjetim, obuzme me toplina djetinjstva...

ODGOVORITE
Name

klapac

16.03.2016 08:09

Ima li u Beogradu ulica Pavla Vujisića, Miodraga Petrovića Čkalje, Zorana Radmilovića, Ružice Sokić,...? U Banjaluci, ulica u kojoj je Ružici Sokić oteta parcela treba da dobije njeno ima. To je zadatak sledećoj vlasti. Neka bandu podsjeća kome su oteli gradjevinsku parcelu. To je najmanje što mogu da učine. Grad mora da joj se izvini.

ODGOVORITE