ЛШ - најава: Имају ли шансе Јуве и Арсенал?

У среду су на програму последњи дуели осмине финала Лиге шампиона, у којима као гости Арсенал и Јувентус, траже победу против великих фаворита Барселоне, односно минхенског Бајерна.

Фудбал 16.03.2016 | 00:15
ЛШ - најава: Имају ли шансе Јуве и Арсенал?

Јувентус мора да постигне гол у Минхену и да сачува своју мрежу, а Арсеналу је потребно чудо у Барселони.

Каве уопште шансе имају италијански шампион и лондонске "тобџије" у осмини финала Лиге шампиона?

Рекло би се минималне. Додуше, "стара дама" на гостовање Бајерну долази са далеко већим него што их има Арсенал у гостима против моћне Барсе. У среду ће бити познати и последни учесници четвртфинала елитног УЕФА такмичења.

Барселона је, чини се, сав посао завршила у Лондону јер је славила са 2:0, па ће Арсеналу бити потребна сензација на Ноу Кампу како би избегао још једну елиминацију од Каталонаца.

Екипа Луиса Енрикеа не зна за пораз 37 утакмица заредом, што је рекорд у Шпанији, док Арсенал путује у Барселону после непредвиђене елиминације од Вотфорда у четвртфиналу ФА купа.

У другом мечу, петоструки европски шампион Бајерн неће морати од старта да јури гол, пошто је у Торину било 2:2. Срећнији тим резултатом може да буде Јувентус јер је у финишу стигао два гола минуса, која му дају какву-такву наду у реваншу.

Бајерн је славио у последња три меча у Минхену против италијанских тимова, али не би смео да потцени актуелног вицешампиона Европе.

"Јувентус није примио гол у последњих 10 утакмица у свом првенству, тако да очекујем компликован и тежак меч. Играмо против једне од најбољих екипа у Европи", поручио је тренер Бавараца Пеп Гвардиола.

Добра вест за Гвардиолу је повратак после повреда Арјена Робена, Франка Риберија и Марија Гецеа, па ће у ионако снажној навали имати више опција.

Обе утакмице играју се у стандардном термину од 20.45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар