LŠ - najava: Imaju li šanse Juve i Arsenal?

U sredu su na programu poslednji dueli osmine finala Lige šampiona, u kojima kao gosti Arsenal i Juventus, traže pobedu protiv velikih favorita Barselone, odnosno minhenskog Bajerna.

Fudbal 16.03.2016 | 00:15
LŠ - najava: Imaju li šanse Juve i Arsenal?

Juventus mora da postigne gol u Minhenu i da sačuva svoju mrežu, a Arsenalu je potrebno čudo u Barseloni.

Kave uopšte šanse imaju italijanski šampion i londonske "tobdžije" u osmini finala Lige šampiona?

Reklo bi se minimalne. Doduše, "stara dama" na gostovanje Bajernu dolazi sa daleko većim nego što ih ima Arsenal u gostima protiv moćne Barse. U sredu će biti poznati i posledni učesnici četvrtfinala elitnog UEFA takmičenja.

Barselona je, čini se, sav posao završila u Londonu jer je slavila sa 2:0, pa će Arsenalu biti potrebna senzacija na Nou Kampu kako bi izbegao još jednu eliminaciju od Katalonaca.

Ekipa Luisa Enrikea ne zna za poraz 37 utakmica zaredom, što je rekord u Španiji, dok Arsenal putuje u Barselonu posle nepredviđene eliminacije od Votforda u četvrtfinalu FA kupa.

U drugom meču, petostruki evropski šampion Bajern neće morati od starta da juri gol, pošto je u Torinu bilo 2:2. Srećniji tim rezultatom može da bude Juventus jer je u finišu stigao dva gola minusa, koja mu daju kakvu-takvu nadu u revanšu.

Bajern je slavio u poslednja tri meča u Minhenu protiv italijanskih timova, ali ne bi smeo da potceni aktuelnog vicešampiona Evrope.

"Juventus nije primio gol u poslednjih 10 utakmica u svom prvenstvu, tako da očekujem komplikovan i težak meč. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi", poručio je trener Bavaraca Pep Gvardiola.

Dobra vest za Gvardiolu je povratak posle povreda Arjena Robena, Franka Riberija i Marija Gecea, pa će u ionako snažnoj navali imati više opcija.

Obe utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar