Даријо Срна - опроштај од Хрватске после ЕП-а!

Капитен хрватске фудбалске репрезентације Даријо Срна објавио да ће се после Европског првенства у Француској опростити од националног тима. Планира тренерску каријеру. Разочаран Барсиним стадионом.

Фудбал 16.03.2016 | 13:20
Даријо Срна - опроштај од Хрватске после ЕП-а!

После Европског првенства у Француској, хрватска фудбалска репрезентација имаће новог капитена.

Јер, Даријо Срна је управо тај турнир означио као последњи у дресу свог националног тима.

"Еуро у Француској је мој последњи турнир. Желим да га одиграм што је боље могуће, да се потом захвалим свима и после тога да се фокусирам на играње у мом Шахтјору из Доњецка", изјавио је Срна за украјински часопис "Фудбал".

Срна је за хрватску репрезентацију дебитовао 2002. године, а од 2009. године је капитен. До сада је одиграо 127 утакмица, а постигао је 21 гол, што га чини најбољим стрелцем од актуелних репрезентативаца. Са Хрватском је играо на два светска првенства и на три европска првенства. Француска ће му бити четврто.

Каже да му је највећа жеља да каријеру заврши на Донбас арени, дому Шахтјора.

"Још сам гладан успеха и фудбала. Највећа жеља ми је да завршим каријеру у својој Донбас Арени. То је мој град, мој стадион. Биће ми тешко да се опростим од фудбала, али то је живот", каже Срна.

Упитан колико Хрватска може на предстојећем ЕП у Француској, одговорио је:

"Сигурно смо међу три, четири највећа фаворита, али то је све само на папиру".

Рекао је и да стадион "Пољуд" у Сплиту сматра најлепшим на свету, а разочарао га је, веровали или не - Камп Ноу!

"Не постоји стадион попут Пољуда. Људи, темперамент, менталитет... град је врло позитиван и предиванза живот. Навијачи су невероватни", рекао је Срна и наставио о стадиону Камп Ноу:

"Барселона има страшне играче, али стадион би могао да јој буде бољи".

После богате играчке (има више од 300 утакмица у дресу Шахтјора у који је дошао 2003. године), Срна планира да започне тренерску каријеру.

Каријера за свако поштовање!

Коментари / 0

Оставите коментар