Darijo Srna - oproštaj od Hrvatske posle EP-a!

Kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Darijo Srna objavio da će se posle Evropskog prvenstva u Francuskoj oprostiti od nacionalnog tima. Planira trenersku karijeru. Razočaran Barsinim stadionom.

Fudbal 16.03.2016 | 13:20
Darijo Srna - oproštaj od Hrvatske posle EP-a!

Posle Evropskog prvenstva u Francuskoj, hrvatska fudbalska reprezentacija imaće novog kapitena.

Jer, Darijo Srna je upravo taj turnir označio kao poslednji u dresu svog nacionalnog tima.

"Euro u Francuskoj je moj poslednji turnir. Želim da ga odigram što je bolje moguće, da se potom zahvalim svima i posle toga da se fokusiram na igranje u mom Šahtjoru iz Donjecka", izjavio je Srna za ukrajinski časopis "Fudbal".

Srna je za hrvatsku reprezentaciju debitovao 2002. godine, a od 2009. godine je kapiten. Do sada je odigrao 127 utakmica, a postigao je 21 gol, što ga čini najboljim strelcem od aktuelnih reprezentativaca. Sa Hrvatskom je igrao na dva svetska prvenstva i na tri evropska prvenstva. Francuska će mu biti četvrto.

Kaže da mu je najveća želja da karijeru završi na Donbas areni, domu Šahtjora.

"Još sam gladan uspeha i fudbala. Najveća želja mi je da završim karijeru u svojoj Donbas Areni. To je moj grad, moj stadion. Biće mi teško da se oprostim od fudbala, ali to je život", kaže Srna.

Upitan koliko Hrvatska može na predstojećem EP u Francuskoj, odgovorio je:

"Sigurno smo među tri, četiri najveća favorita, ali to je sve samo na papiru".

Rekao je i da stadion "Poljud" u Splitu smatra najlepšim na svetu, a razočarao ga je, verovali ili ne - Kamp Nou!

"Ne postoji stadion poput Poljuda. Ljudi, temperament, mentalitet... grad je vrlo pozitivan i predivanza život. Navijači su neverovatni", rekao je Srna i nastavio o stadionu Kamp Nou:

"Barselona ima strašne igrače, ali stadion bi mogao da joj bude bolji".

Posle bogate igračke (ima više od 300 utakmica u dresu Šahtjora u koji je došao 2003. godine), Srna planira da započne trenersku karijeru.

Karijera za svako poštovanje!

Komentari / 0

Ostavite komentar