Еверт: Допинг је у тенису одувијек присутан!

Крис Еверт била је шокирана када је чула да је Марија Шарапова пала на допинг тесту, али је не изненађује количина недозвољених супстанци у 'белом спорту'.

Тенис 16.03.2016 | 11:00
Еверт: Допинг је у тенису одувијек присутан!

Легендарна Американка изјавила је да је знала да су се играчи допинговали и у време када је она била активна.

Еверт, која је освојила 18 Грен слем титула и повукла се 1989. године, истакла је да су се супстанце које побољшавају перформансе и учинак спортиста појавиле у тенису и пре него што су прихваћена актуелна антидопинг правила.

„Морате бити потпуно ван себе ако нисте бар претпоставили да у сваком професионалном спорту можда постоји нека врста допинга која омогућава спортистима боље резултате. Искрено, мислим да у сваком спорту постоји. Што се тениса тиче, не брине ме превише, тога је било и када сам ја играла“, рекла је Еверт.

Крис је још једном поновила да је знала за противнице које се допингују.

„Знам играчице које су користиле допинг и ми нисмо имале тестове“.

Шарапова је признала да је користила мелдонијум, лек који је до првог јануара на листи забрањених, али ни ситуација око ње није толико јасна јер је то лек који се узима због тешких болести.

„Све се своди на то да се прегледају медицински извештаји које су издавали доктори и утврди шта је узрок десетогодишњег коришћења мелдонијума. То је лек који се користи за ангину и озбиљне срчане проблеме. Увек постоји сумња када чујете због чега се употребљава. Зато људи који се баве њеном одбраном морају да покажу извештаје доктора и дозу коју је уносила. Ако све буде како треба, рекла бих да је суспензија до краја године довољна“, закључила је Американка.

Коментари / 0

Оставите коментар