Evert: Doping je u tenisu oduvijek prisutan!

Kris Evert bila je šokirana kada je čula da je Marija Šarapova pala na doping testu, ali je ne iznenađuje količina nedozvoljenih supstanci u 'belom sportu'.

Tenis 16.03.2016 | 11:00
Evert: Doping je u tenisu oduvijek prisutan!

Legendarna Amerikanka izjavila je da je znala da su se igrači dopingovali i u vreme kada je ona bila aktivna.

Evert, koja je osvojila 18 Gren slem titula i povukla se 1989. godine, istakla je da su se supstance koje poboljšavaju performanse i učinak sportista pojavile u tenisu i pre nego što su prihvaćena aktuelna antidoping pravila.

„Morate biti potpuno van sebe ako niste bar pretpostavili da u svakom profesionalnom sportu možda postoji neka vrsta dopinga koja omogućava sportistima bolje rezultate. Iskreno, mislim da u svakom sportu postoji. Što se tenisa tiče, ne brine me previše, toga je bilo i kada sam ja igrala“, rekla je Evert.

Kris je još jednom ponovila da je znala za protivnice koje se dopinguju.

„Znam igračice koje su koristile doping i mi nismo imale testove“.

Šarapova je priznala da je koristila meldonijum, lek koji je do prvog januara na listi zabranjenih, ali ni situacija oko nje nije toliko jasna jer je to lek koji se uzima zbog teških bolesti.

„Sve se svodi na to da se pregledaju medicinski izveštaji koje su izdavali doktori i utvrdi šta je uzrok desetogodišnjeg korišćenja meldonijuma. To je lek koji se koristi za anginu i ozbiljne srčane probleme. Uvek postoji sumnja kada čujete zbog čega se upotrebljava. Zato ljudi koji se bave njenom odbranom moraju da pokažu izveštaje doktora i dozu koju je unosila. Ako sve bude kako treba, rekla bih da je suspenzija do kraja godine dovoljna“, zaključila je Amerikanka.

Komentari / 0

Ostavite komentar