Пријатељство Трампа и познате Српкиње

Весна да Винча, новинарка и продуценткиња, открива детаље свог пријатељства са чувеним милијардером и кандидатом Републиканске странке на председничким изборима у САД.

Свијет 15.03.2016 | 14:15
Пријатељство Трампа и познате Српкиње

Готово да тренутно у свету нема контроверзније личности од милијардера Доналда Трампа, кандидата републиканаца за председничку номинацију САД, који својим провокативним, а многи би рекли и радикалним изјавама свакодневно узбуркава америчку и светску јавност.

Доналда Трампа, иначе, са ових простора лично познају само две личности – министар иностраних послова Ивица Дачић и позната новинарка и продуцент Весна де Винча. Она је ових дана изузетно активна на друштвеним мрежама због приватних и интимних фотографија са америчким милијардером, а у интервјуу за Телеграф Весна де Винча открива која прича се крије иза њих.

Када сте и како упознали Доналда Трампа? Какав је био ваш први сусрет?

Знате да мене као новинара ексклузивне личности увек привлаче. Трампа сам желела да упознам одавно и то се десило 1997. године, на Хавајима. Наша земља је тада била у санкцијама и притиснута од стране НАТО пакта и САД, дакле у не баш пријатељској позицији. Осим тога, тада смо били означени као злочинци у медијском рату, који смо убрзано губили. Значи, била сам у сасвим незавидној ситуацији. Налазили смо се у сали препуној новинара који су извештавали о најновијим потезима “Трамп корпорације”, када ме је домаћин упитао “Ко сте Ви?”. Храбро сам уз смешак одговорила да долазим из Србије. “Ја сам агресивна Српкиња!” - саопштила сам и тада популарном и успешном америчком бизнисмену. Мало је одћутао, па је онда и он пустио осмех, чврсто ми стегао руку и додао:” Па слажемо се по карактеру. И мене бије тај глас…. Волим Словене. Сигурно знате да је моја прва жена Ивана баш словенског порекла.” Тада је био већ други пут ожењен са Марлом Мејплс. Словенска крв је ипак текла венама његове деце, која су рођена у браку са чехињом јеврејског порекла – Иваном Трамп. После тога догађаја, сретала сам га много пута.

Да ли знате неку анегдоту у вези са ликом овог познатог бизнисмена?

Управо тада салом се препричавала анегдота коју је Трамп испричао о догађају на Менхетну, када је са Марлом шетао и када су срели неког просјака који је седео, испред себе дрзећи капу, да се у њу убаце долари помоћи. Доналд је рекао: “Видиш Марла, овај је човек много, много богатији од мене! Он сада има пар долара, а ја сам у минусу две милијарде”. И то је у том тренутку било тачно. Међутим већ следеци месец Трамп је био “опорављен”. Његов кредибилитет није посустајао ни када би банкротирао, јер умео је, а и сада уме, да набави и ” заврти” новац и оствари енормне профите. Данас Трампа “краси” 10 милијарди долара, а од тада сам хтела да научим тајну банкротирања. Он је, наиме, у неколико наврата банкротирао и ишао у минус од по неколико милијарди.

Којим поводима сте се после тог првог сусрета сретали толико пута?

Тако што сам пристала сам да ми Доналд буде шеф! (осмех) Само њега сам могла да издржим као шефа, као претпостављеног. Ево како је до тога дошло и то је најважнији разлог наших учесталих сусрета. Од те 1997. године сам постала национални директор “Мисс Универсе” организације за Србију и Црну Гору. Дакле, добила сам тада лиценцу и дугорочни аранжман за наше две државе. То је био велики успех јер је због санкција у култури, било питање да ли ће нам уопште дати приступ. Трамп је пресудио као власник. Од тада са њим сваке године потписујем дебеле и све обимније уговоре, који ме обавезују, али и дају права приступа Србији и Црној Гори овом престижном светском такмичењу у лепоти, на којем се наше представнице појављују већ 19 година! Толико година пунимо ове, 2016. године. То значи да смо све захтеве уговора одрађивали, и то и у најгорим временима, и за време бомбардовања, када се Трамп јавно оглашаво против Клинтона и његовог бомбардовања Србије и Црне горе. Хвала му због тога.

Недавно је Трамп гостујући код Ларија Кинга рекао да Србију није требало бомбардовати јер су, како је рекао, ти исти Срби спасавали Американце у Другом светском рату! Да нисте можда Ви кумовали томе?

Давао је он сличне изјаве и пре тог гостовања код Кинга. А да ли сам кумовала- можда!? Тада смо за време бомбардовања на Тринидад и Тобагу биле главне у медијима, Ана Карић, тадашња представница, и моја маленкост. Наравно, говориле смо свима да је немогуће бомбардовањем у коме страдају недужни да се реше проблеми. То су биле јединствене ситуације у којима је светска јавност могла да сазна и нашу, српску верзију дешавања. Углавном су медији били затворени за српску истину, што је опште познато. Не могу да заборавим Анина сјајна иступања, на добром енглеском. Ето, захваљујући Мисс Универсу имале смо ту шансу и биле смо баш популарне и тога је могао бити тај наступ Трампа. Он је увек присутан на тим такмичењима, али и често на састанцима са нама, националним директорима.


Како се Трамп нашао у улози неког ко се бави избором лепоте и да ли постоји ситуација у којој се нисте слагали?

Трамп се свуда хвалио, и испред свега што је урадио најпре је истицао своје власништво над Мисс Универсе као највредне медијске ставке у својој каријери. Кроз тај избор он је истицао мисију стварања успешне, хумане, талентоване и утицајне младе жене. Свака победница Мисс Универсе добија стипендију за школовање у области медија, филма и телевизије. И свака победница има обавезу да годину дана сакупља средства путем великих хуманитарних вечера по свету и даје их организацијама за борбу против АИДС-а и дечијим институцијама.

Свакако да постоје и моменти када сам неке ствари тешко прогутала, али морала сам да да дам потпис, јер ти уговори су “Таке ит ор леаве ит”. Дакле узми или остави, нема избора и прилагођавања земљи. Наиме, у уговор је пре неколико година ушла наша обавеза да се на национална такмичења могу пријавити трансвестити, сто смо морали званично да прихватимо иначе више не би могли као земље да се појављујемо у тим најгледанијим спектаклима, што је најважније за државни ПР. Нови светски поредак је и овде умешао своје прсте, па се и Трамп сложио, који је у начелу конзервативан и традиционалан по својим политичким ставовима које управо износи. За разлику од тога он се тренутно оглашава против геј бракова, што је очигледно контрадикторно.

Други разлог због чега је Трамп ушао у ово подручје светске лепоте је чињеница да је и ту успео да направи паре. Када је почетком 90-тих купио ову организацију за 10 милиона долара, већ следеће године је пола компаније продао СБС телевизији, али за 40 милиона долара. После је та половина препродавана за још веће цифре, јер реч је о светском спектаклу који гледају стотине људи широм планете. Али, изненада, у новембру 2015. године продао је и ову компанију а ја сам сигурна да је то урадио невољно.

Зашто је онда продао и коме?

Његова политичка кампања почела је да обара вредност Мисс Универсе компаније. Све је започело Трамповом изјавом против илегалних упада Мексиканаца у САД и најаву да ће уколико постане председник, депортовати илегалне азиланте назад у Мексико. Дао је и неке теже коментаре на те мексичке досељенике, да доносе дрогу, криминал и силовању. Сестринска телевизија за Латинску Америку “Телевиза”, иначе најача у Мексику, отворено се успротивила тој изјави и повукла се из организације Мисс Универсе. Одлучили су да неће више да преносе наша такмичења, нити да шаљу представницу Мексика. Сарадњу су онда отказале и “ОРА ТВ”, компанија милијардера Карлоса Слима, описујући Трампове коментаре као расистичке. Бојкоту се придружила и ТВ мрежа “Јунивижн” која емитује програм на шпанском у САД, али и најважнији медијски партнер Ен-Би-Си јуниверзал. Добро је познато да без телевизијских преноса, Мисс Универсе не може да постоји.
Трамп је зато врло брзо решио да прода ову организацију. Нови власник је изузетно јака фирма – ИМГ корпорација која је и обавила успешно финално вече 19. децембра 2015. године у Лас Вегасу. Ту се један од чланова жирија јавно оградио од бившег власника речима “Хвала богу да овде више нема Трампа!“, што може бити и договорено. Добар ПР чуда чини.

Да ли сте упознали Меланију Трамп?

Јесам. Дивна је. Среле смо се два пута до сада. Први пут у Пуерто Рику, када је наравно била у друштву Трампа. Имам негде и те фотографије. Заиста поре матерњег, словеначког, она јако добро говори и српски језик, поред енглеског, француског и немачког. Каже да ју је Доналд освојио својим шармом и интелигенцијом. Она је у почетку Доналда често пратила, али од када су добили сина Барона, нешто смо је мање виђали на спектаклима и месецчим припремама Мисс Универсе. Одгаја сина тако да буде копија оца. Барон већ сада носи мини одела, игра голф и наређује запосленима. Меланија је јако топла особа, има диван осмех и енергију. Прави је благослов за Доналда, који некада уме да буде прек, а понекад и сурово експлицитан. Мада мислим да није у питању карактер, већ његова намера да га добро слушају и чују. Он заиста многим својим изјавама оставља јак траг у медијима, као на пример оном да са Меланијом води секс најмање једном дневно, а некада и више. Трамп обожава ту улогу мачо мена.

Венчали су се 2005. године. На венчању су били њихови, данас већ љути противници, Хилари и Бил Клинтон. Пре тога Меланија Кнаус била је студент дизајна, док се у Љубљани успешно бавила манекенством. У свет моделинга закорачила је из текстилног центра Севнице у Словенији, а затим наставила у Италију, па у Њујорку. Тамо је постала део Трампове моделинг агенције, која је део Мисс Универсе. Упознали су се на једном партију при Недељи моде у Великој јабуци. Каже да су слични и да се скоро идеално уклапају. Мене одушевљава њен стил. Сматрам да ће бити најлепша и најелегантнија прва дама Америке, ако Трамп успе да победи. Ипак је њен узор Џеки Кенеди. Још да додам да је прилично повучена када је реч о Трамповој кампањи. То је њен избор, да је нема сувише у првом плану. Паметница. То за њу каже и Барбара Волтерс.

Када ћете поново срести Трампа и има ли још неке сличности са вама, сем у наступу?

Има још једна сличност. Обоје волимо Адел. А када ћемо се поново срести?! Сада када ми више није шеф, могу да га интервјуишем! (Осмех). Заинтерсована сам за један темељни интервју – портрет Доналда Трампа, наравно, на мој начин. О томе ћу следећи пут са њиме разговарати и утаначити договор. Можда ће чак постати и председник. У сваком случају, желим му пуно успеха.

(Телеграф.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Www.трумп

15.03.2016 14:18

Благо србима сад имају за пријатеља радикалног амера,следеце године стизе у Висеград да прослави хапсење оног који је спасавао Амере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

15.03.2016 21:37

Ивица Дациц познатији од Нолета........

ОДГОВОРИТЕ