ИВ (М): Бердих бољи од Ћорића, Делбонис ''шутнуо'' Марија, прошао Вавринка...

Аргентински тенисер Федерико Делбонис направио је највеће изненађење досадашњег тока Мастерса у Индијан Велсу, елиминисавши другог носиоца Ендија Марија. Стан Вавринка, Томаш Бердих и Гаел Монфис заокружили су пети дан првог Мастерса сезоне у Индијан Велсу пласманом у осмину финала. 

Тенис 15.03.2016 | 13:40
ИВ (М): Бердих бољи од Ћорића, Делбонис ''шутнуо'' Марија, прошао Вавринка...

Аргентински тенисер Федерико Делбонис направио је највеће изненађење досадашњег тока Мастерса у Индијан Велсу, елиминисавши другог носиоца Ендија Марија.

Делбонис је одиграо фантастичан меч против Британца и савладао га резултатом 6:4, 4:6, 7:6 (7-3).

Тренутно 53. играч на АТП листи потпуно заслужено је остварио један од највећих тријумфа у каријери јер је играо изузетно храбро и агресивно у одлучујућим моментима.

Међутим, када је при резултату 6:5 у трећем сету сервирао за победу и претрпео брејк, готово сви су видели стандардни сценарио – много квалитетнији и искуснији Мари лако добија тај брејк и пролази даље.

То се и наслућивало када је Британац направио мини брејк и повео са 2:0 у додатном гему, али је онда уследио повратак Делбониса. Изједначио је, а код вођства 4:3 сачекао је две некарактеристичне грешке ривала и одсервирао за велико славље.

Претходно је добио први сет после размене брејкова, да би се Енди вратио у финишу другог и тако најавио потенцијални преокрет, али до нега није дошло.

На крају, финалисту Аустралијан опена коштале су неизнуђене грешке – направио их је чак 44, уз 25 винера, док је тај однос код Федерика био 31:43.

Аргентински играч ће се у борби за четвртфинале састати са Гаелом Монфисом, који је лако савладао Алберта Рамос-Вињоласа.

Вавринка је уз мање проблеме успео да савладао Руса Андреја Кузњецова 6:4, 7:6(5), те изборио дуел са Давидом Гофаном.

Тај-брејк је био потребан и Бердиху да би у два сета решио дуел са Борном Ћорићем са 6:1, 7:6(3), док је Монфис био убедљив против Алберта Рамос-Вињоласа са 6:1, 6:3.

Трећи носилац турнира, а захваљујући неочекиваној елиминацији Ендија Марија сада други фаворит Вавринка, први сет против Кузњецова је добио тек брејком у десетом гему

До тог момента ниједном није успео да угрози сервис ривала, који је гем пре имао своју брејк шансу да поведе. Нову је пропустио у четвртом гему другог сета, али је трећа била срећа.

Међутим, није дуго трајало вођство Руса, Вавринка успева да узврати за 5:5, а потом експресно стиже до 5:1 у тај-брејку и користи трећу меч лопту.

С друге стране, Бердих је први сет са Ћорићем добио направивши три брејка, Хрвату није много помогло што је на први узвратио рибрејком.

И у другом су обојица лоше сервирала, чак шест пута су губили сервис, Хрват је успео да надокнади заостатак од 4:1, да би Чех уз много муке сломио младог ривала у тај-брејку.

Монфису је требало свега 70 минута да добије Рамоса. Оба сета је решио раним брејковима за лагану победу против Шпанца.

Федерико Делбонис направио је изненађење трећег кола елиминисавши Ендија Марија, али је у Индијан Велсу виђено још неколико занимљивих мечева.

Канађанин Милош Раонић имао је најлакши посао у понедељак јер му је при вођству 6:2, 3:0 Аустралијанац предао меч због повреде.

Први од два преокрета остварио је Давид Гофан који је добио Гвида Пељу са 4:6, 6:3, 6:2, а исто је учинио и Ришар Гаске. Француз је веома убедљиво изгубио први сет, али је успео да се врати и експресно стигне до тријумфа – 2:6, 6:2, 6:1.

Марин Чилић рутински је славио против Леонарда Мајера са 6:4, 6:3 и управо ће он бити противник Гаскеу у четвртој рунди.

Индијан Велс, треће коло:
Давид Гофан – Гвидо Пеља 4:6, 6:3, 6:2
Бернард Томић – Милош Раонић 2:6, 0:3 предаја Томића
Федерико Делбонис – Енди Мари 6:4, 4:6, 7:6(3)
Леонардо Мајер – Марин Чилић 4:6, 3:6
Ришар Гаске – Александр Долгполов 2:6, 6:2, 6:1
Томаш Бердих – Борна Ћорић 6:1, 7:6(3)
Андреј Кузњецов – Стан Вавринка 4:6, 6:7(5)
Гаел Монфис – Алберт Рамос 6:1, 6:3

Коментари / 0

Оставите коментар