IV (M): Berdih bolji od Ćorića, Delbonis ''šutnuo'' Marija, prošao Vavrinka...

Argentinski teniser Federiko Delbonis napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Mastersa u Indijan Velsu, eliminisavši drugog nosioca Endija Marija. Stan Vavrinka, Tomaš Berdih i Gael Monfis zaokružili su peti dan prvog Mastersa sezone u Indijan Velsu plasmanom u osminu finala. 

Tenis 15.03.2016 | 13:40
IV (M): Berdih bolji od Ćorića, Delbonis ''šutnuo'' Marija, prošao Vavrinka...

Argentinski teniser Federiko Delbonis napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Mastersa u Indijan Velsu, eliminisavši drugog nosioca Endija Marija.

Delbonis je odigrao fantastičan meč protiv Britanca i savladao ga rezultatom 6:4, 4:6, 7:6 (7-3).

Trenutno 53. igrač na ATP listi potpuno zasluženo je ostvario jedan od najvećih trijumfa u karijeri jer je igrao izuzetno hrabro i agresivno u odlučujućim momentima.

Međutim, kada je pri rezultatu 6:5 u trećem setu servirao za pobedu i pretrpeo brejk, gotovo svi su videli standardni scenario – mnogo kvalitetniji i iskusniji Mari lako dobija taj brejk i prolazi dalje.

To se i naslućivalo kada je Britanac napravio mini brejk i poveo sa 2:0 u dodatnom gemu, ali je onda usledio povratak Delbonisa. Izjednačio je, a kod vođstva 4:3 sačekao je dve nekarakteristične greške rivala i odservirao za veliko slavlje.

Prethodno je dobio prvi set posle razmene brejkova, da bi se Endi vratio u finišu drugog i tako najavio potencijalni preokret, ali do nega nije došlo.

Na kraju, finalistu Australijan opena koštale su neiznuđene greške – napravio ih je čak 44, uz 25 vinera, dok je taj odnos kod Federika bio 31:43.

Argentinski igrač će se u borbi za četvrtfinale sastati sa Gaelom Monfisom, koji je lako savladao Alberta Ramos-Vinjolasa.

Vavrinka je uz manje probleme uspeo da savladao Rusa Andreja Kuznjecova 6:4, 7:6(5), te izborio duel sa Davidom Gofanom.

Taj-brejk je bio potreban i Berdihu da bi u dva seta rešio duel sa Bornom Ćorićem sa 6:1, 7:6(3), dok je Monfis bio ubedljiv protiv Alberta Ramos-Vinjolasa sa 6:1, 6:3.

Treći nosilac turnira, a zahvaljujući neočekivanoj eliminaciji Endija Marija sada drugi favorit Vavrinka, prvi set protiv Kuznjecova je dobio tek brejkom u desetom gemu

Do tog momenta nijednom nije uspeo da ugrozi servis rivala, koji je gem pre imao svoju brejk šansu da povede. Novu je propustio u četvrtom gemu drugog seta, ali je treća bila sreća.

Međutim, nije dugo trajalo vođstvo Rusa, Vavrinka uspeva da uzvrati za 5:5, a potom ekspresno stiže do 5:1 u taj-brejku i koristi treću meč loptu.

S druge strane, Berdih je prvi set sa Ćorićem dobio napravivši tri brejka, Hrvatu nije mnogo pomoglo što je na prvi uzvratio ribrejkom.

I u drugom su obojica loše servirala, čak šest puta su gubili servis, Hrvat je uspeo da nadoknadi zaostatak od 4:1, da bi Čeh uz mnogo muke slomio mladog rivala u taj-brejku.

Monfisu je trebalo svega 70 minuta da dobije Ramosa. Oba seta je rešio ranim brejkovima za laganu pobedu protiv Španca.

Federiko Delbonis napravio je iznenađenje trećeg kola eliminisavši Endija Marija, ali je u Indijan Velsu viđeno još nekoliko zanimljivih mečeva.

Kanađanin Miloš Raonić imao je najlakši posao u ponedeljak jer mu je pri vođstvu 6:2, 3:0 Australijanac predao meč zbog povrede.

Prvi od dva preokreta ostvario je David Gofan koji je dobio Gvida Pelju sa 4:6, 6:3, 6:2, a isto je učinio i Rišar Gaske. Francuz je veoma ubedljivo izgubio prvi set, ali je uspeo da se vrati i ekspresno stigne do trijumfa – 2:6, 6:2, 6:1.

Marin Čilić rutinski je slavio protiv Leonarda Majera sa 6:4, 6:3 i upravo će on biti protivnik Gaskeu u četvrtoj rundi.

Indijan Vels, treće kolo:
David Gofan – Gvido Pelja 4:6, 6:3, 6:2
Bernard Tomić – Miloš Raonić 2:6, 0:3 predaja Tomića
Federiko Delbonis – Endi Mari 6:4, 4:6, 7:6(3)
Leonardo Majer – Marin Čilić 4:6, 3:6
Rišar Gaske – Aleksandr Dolgpolov 2:6, 6:2, 6:1
Tomaš Berdih – Borna Ćorić 6:1, 7:6(3)
Andrej Kuznjecov – Stan Vavrinka 4:6, 6:7(5)
Gael Monfis – Albert Ramos 6:1, 6:3

Komentari / 0

Ostavite komentar