Леци против одлагалишта радиоактивног отпада

На подручју општине Нови Град осванули су леци са текстом противљења изградњи одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори, на граници Хрватске и БиХ.

Босна и Херцеговина 15.03.2016 | 12:25
Леци против одлагалишта радиоактивног отпада

За сада није познато ко је организовао акцију, а на лецима је потписана извјесна Уједињена народна акција (УНА).

На лецима пише: "Други добијају здравље и будућност, а ми нуклеарни отпад и болест. Не вјерујте докторима смрти!"

У Хрватској је у току јавна расправа о Стратешкој студији утицаја радиоактивног отпада на околину и расправа о Нацрту приједлога националног програма спровођења стратегије о његовом збрињавању.

Скоро годину дана становници Двора и Петриње у Хрватској и становници општина у сливу ријеке Уне у Републици Српској и Унско-санском кантону у Федерацији БиХ противе се да одлагалиште радиоактивног отпада буде изграђено на Трговској гори у општини Двор у Хрватској.

Крајем прошле године Народна скупштина Српске усвојила је резолуцију, а Парламент Федерације БиХ декларацију о противљењу локацији која је само неколико стотина метара удаљена од границе са БиХ.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ос

15.03.2016 11:41

Ово само показује колико су Хрвати ниско пали. Нису више ни на кољенима, већ у прашини. Исто тако, ово показује да су поједини Хрвати, спремни све остале побити, за добру лову. Неко је свакако узео паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х2О

15.03.2016 12:51

Неко је свакако узео паре. Фрањо да би истјерао Србе а за узврат доби отпад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

15.03.2016 15:52

Ево ти белаја сада око Новог Града. Ста цемо сад, стизе нуклеарни отпад. Али цим додје незгодна ситуација, све це то да ријеси опстинска администрација...