Leci protiv odlagališta radioaktivnog otpada

Na području opštine Novi Grad osvanuli su leci sa tekstom protivljenja izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na granici Hrvatske i BiH.

Bosna i Hercegovina 15.03.2016 | 12:25
Leci protiv odlagališta radioaktivnog otpada

Za sada nije poznato ko je organizovao akciju, a na lecima je potpisana izvjesna Ujedinjena narodna akcija (UNA).

Na lecima piše: "Drugi dobijaju zdravlje i budućnost, a mi nuklearni otpad i bolest. Ne vjerujte doktorima smrti!"

U Hrvatskoj je u toku javna rasprava o Strateškoj studiji uticaja radioaktivnog otpada na okolinu i rasprava o Nacrtu prijedloga nacionalnog programa sprovođenja strategije o njegovom zbrinjavanju.

Skoro godinu dana stanovnici Dvora i Petrinje u Hrvatskoj i stanovnici opština u slivu rijeke Une u Republici Srpskoj i Unsko-sanskom kantonu u Federaciji BiH protive se da odlagalište radioaktivnog otpada bude izgrađeno na Trgovskoj gori u opštini Dvor u Hrvatskoj.

Krajem prošle godine Narodna skupština Srpske usvojila je rezoluciju, a Parlament Federacije BiH deklaraciju o protivljenju lokaciji koja je samo nekoliko stotina metara udaljena od granice sa BiH.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

os

15.03.2016 11:41

Ovo samo pokazuje koliko su Hrvati nisko pali. Nisu više ni na koljenima, već u prašini. Isto tako, ovo pokazuje da su pojedini Hrvati, spremni sve ostale pobiti, za dobru lovu. Neko je svakako uzeo pare!

ODGOVORITE
Name

H2O

15.03.2016 12:51

Neko je svakako uzeo pare. Franjo da bi istjerao Srbe a za uzvrat dobi otpad.

ODGOVORITE
Name

***

15.03.2016 15:52

Evo ti belaja sada oko Novog Grada. Sta cemo sad, stize nuklearni otpad. Ali cim dodje nezgodna situacija, sve ce to da rijesi opstinska administracija...