Мајку Терезу ће прогласити светицом

Мајка Тереза биће проглашена светицом на церемонији која ће се одржати 4. септембра ове године.

Свијет 15.03.2016 | 11:33
Мајку Терезу ће прогласити светицом

Ову вест саопштио је поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања.

Папа Фрањо потписао је декрет, којим је одобро канонизацију Мајке Терезе. Још се не зна да ли ће папа на позив католичке цркве у Индији отпутовати у Калкуту да би предводио свечаност или ће то учинити у Риму.

Извори из Ватикана наводе да ће папа предводити церемонију у Риму.

Подсетимо, више од 300.000 ходочасника дошло је у Рим 2003. године ради беатификације Мајке Терезе, што је био први корак ка проглашењу за свеца.

Извор: ББЦ/ЕПК

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

?????????

15.03.2016 10:56

ПРИЈЕ СТЕПИНЦА И ФРАЊЕ НЕМА НИШТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фра Стипе

15.03.2016 11:33

Покусај Католицке цркве да заувјек стави тацку на превару.Њени стиценици су умирали у највецим мукама,дрзала је њих око 100-нак у нецовјецанским условима да би имала показати ста донаторима новца.Помоц је искљуциво примана само у новцу који није исао сиротињи и болеснима,него је директно пребациван на рацуне Католицке цркве у Индији.Тај новац је слузио за покривање текуцих рацуна цркве,јер у Индији нису имали никаквих других прихода осим њеног дјеловања.Индијске власти су у тајности вец покренуле истрагу али смрт је била брза.Инаце број умрлих због њеног прања новца и нељудских услова боравка у њеној болници се броје на хиљаде.Није теско ко хоце нека провјери!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фф

15.03.2016 11:45

Ћуј Фрање , немој поредити мајку Терезу са тим злочинцем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

15.03.2016 13:10

Није бас ни ова бабурина само помагала сиромашним као што католичка Црква каже, католици се хватају за било шта позитивно пошто је већина парока педофили па немају ништа друго сем бабе степинца и папе војтила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Године

15.03.2016 21:26

Старост се види као властита кривица и као да нико неце остарити. Теба бити: млад, леп, витак и богат. Сви нису такви. Та бабурина је помагала оне од којих су сви окренули ледја. Није то она радила због религије него то је дио лицности. Религија додје на крају.

ОДГОВОРИТЕ