Majku Terezu će proglasiti sveticom

Majka Tereza biće proglašena sveticom na ceremoniji koja će se održati 4. septembra ove godine.

Svijet 15.03.2016 | 11:33
Majku Terezu će proglasiti sveticom

Ovu vest saopštio je poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja.

Papa Franjo potpisao je dekret, kojim je odobro kanonizaciju Majke Tereze. Još se ne zna da li će papa na poziv katoličke crkve u Indiji otputovati u Kalkutu da bi predvodio svečanost ili će to učiniti u Rimu.

Izvori iz Vatikana navode da će papa predvoditi ceremoniju u Rimu.

Podsetimo, više od 300.000 hodočasnika došlo je u Rim 2003. godine radi beatifikacije Majke Tereze, što je bio prvi korak ka proglašenju za sveca.

Izvor: BBC/EPK

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

?????????

15.03.2016 10:56

PRIJE STEPINCA I FRANJE NEMA NIŠTA!

ODGOVORITE
Name

Fra Stipe

15.03.2016 11:33

Pokusaj Katolicke crkve da zauvjek stavi tacku na prevaru.Njeni sticenici su umirali u najvecim mukama,drzala je njih oko 100-nak u necovjecanskim uslovima da bi imala pokazati sta donatorima novca.Pomoc je iskljucivo primana samo u novcu koji nije isao sirotinji i bolesnima,nego je direktno prebacivan na racune Katolicke crkve u Indiji.Taj novac je sluzio za pokrivanje tekucih racuna crkve,jer u Indiji nisu imali nikakvih drugih prihoda osim njenog djelovanja.Indijske vlasti su u tajnosti vec pokrenule istragu ali smrt je bila brza.Inace broj umrlih zbog njenog pranja novca i neljudskih uslova boravka u njenoj bolnici se broje na hiljade.Nije tesko ko hoce neka provjeri!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

ff

15.03.2016 11:45

Ćuj Franje , nemoj porediti majku Terezu sa tim zločincem.

ODGOVORITE
Name

Md

15.03.2016 13:10

Nije bas ni ova baburina samo pomagala siromašnim kao što katolička Crkva kaže, katolici se hvataju za bilo šta pozitivno pošto je većina paroka pedofili pa nemaju ništa drugo sem babe stepinca i pape vojtila

ODGOVORITE
Name

Godine

15.03.2016 21:26

Starost se vidi kao vlastita krivica i kao da niko nece ostariti. Teba biti: mlad, lep, vitak i bogat. Svi nisu takvi. Ta baburina je pomagala one od kojih su svi okrenuli ledja. Nije to ona radila zbog religije nego to je dio licnosti. Religija dodje na kraju.

ODGOVORITE