Потежица свједочио о српским дипломатама

Дипломатски представник у Либији дао изјаву у МСП о околностима отмице и погибије Слађане Станковић и Јовице Степића: Није било сазнања да би особље амбасаде могли да буду угрожени.

Свијет 14.03.2016 | 22:20
Потежица свједочио о српским дипломатама

Амбасадору Либији Оливер Потежица дао је данас у просторијама Министарства спољних послова изјаву о околностима отмице и погибије двоје службеника амбасаде, Слађане Станковић и Јовице Степића. Он се одмах после испитивања вратио у Триполи, где ће сачекати одлуку да ли ће амбасада бити затворена.

Потежица је, како сазнајемо, поновио све оно што је навео у писаној изјави.

Он је члановима Радне групе, коју је формирао министар Дачић, испричао детаље оружаног напада и киднаповања, али и изричито навео да није било никаквих информација нити сазнања да би службеници и особље амбасаде на било који начин могли да буду угрожени у Либији.

Навео је и да возило 001 није користио он као амбасадор, јер је било дотрајало и истрошено. Тај аутомобил користили су службеници амбасаде за текуће потребе. Кобног дана, пут Туниса су пошли добро познатим путем, којим су и до тада неколико пута пролазили без икаквих проблема и инцидената.

"Потежица је рекао и да још чека званичан извештај либијских власти о погибији Слађане и Јовице", наводи наш извор.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар