Лестер на прагу два појачања за ЛШ! Цијена - 33.000.000 евра!

С обзиром да ће следеће сезоне играти Лигу шампиона, Ранијери мора да појача играчки кадар.

Фудбал 16.03.2016 | 12:00
Лестер на прагу два појачања за ЛШ! Цијена - 33.000.000 евра!

Лестер трчи сензационалну трку за шампионску титулу, али и размишља о будућности. Девет корака још дели Лисице од титуле првака и највећег изненађења у историји Лигу шампиона, али шта год буде на крају, клуб са Кинг Пауер стадиона има велике планове за наредну сезону. Неизбежно је да ће Лестер следеће сезоне играти у Лиги шампиона што значи и да ће Ранијерију бити потребан знатно шири играчки кадар од овог који тренутно има на располагању...

Зато је Лестер већ кренуо у потрагу за појачањима која ће освежити тим за наредну сезону. У актуелној сезони неки играчи су незамењиви, а Ранијери зна да ће такав темпо бити немогућ у следећој сезони на више фронтова када ће Лестер бити омиљена мета за многе.

Један од играча који је незамењив ове сезоне је леви бек Кристијан Фухс и управо на његовој позицији клуб тражи појачање. Избор је пао на Мичела Дајкса из Ајакса. Како преносе острвски медији, Лестер је у финишу преговора са Ајсксом око куповине корпулентног холандског репрезентативца који би требало да растерети Фухса. Спекулише се да ће Лестер платити Копљаницима 13.500.000 евра за Дајкса који повремено може да игра и на штоперским позицијама.

Друго појачање се тражи у нападу, а жеља је стара - Ахмед Муса. Нигеријски нападач из московског ЦСКА је још прошле зиме био на корак од трансфера у Лестер, али је договор отпао у финишу прелазног рока. Лестер је спреман да разбије клупски рекорд и плати Армејцима 19.500.000 за Нигеријца који по много чему подсећа на Џејмија Вардија и растеретио би најбољег стрелца Лисица. А можда и био замена за њега ако Варди пређе у неки већи клуб на крају сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар