Коментар: Највећи ''зликовац'' европског фудбала - Дијего Коста!

Оваквим ликовима није место међу људима...!!!

Фудбал 16.03.2016 | 00:00
Коментар: Највећи ''зликовац'' европског фудбала - Дијего Коста!

Постоји та мала, али тачно одређена сорта фудбера коју нико не може да смисли, ма колико се трудили да и најмањим делићем здравог разума покушате да разумете ликове који понекад показују да им није место међу људима, а камоли на зеленој, травнатој површини. А један од таквих „лудака“ је и Дијего Коста - највећи зликовац европског, можда чак и светског фудбала.

Бразилски нападач са шпанским пасошем одувек је био познат као пргав играч танких живаца, али у суморној и тмурној сезони кроз коју пролази Челси управо је Дијего Коста пао на најниже гране својим примитивним понашањем.

Ударао је, штипао, чупао и лактао противнике кад год је стигао, често пролазио и некажњено, али је у лекцији коју је Евертон поделио пуленима Гуса Хидинка баш је горостасни центарфор показао своју најмрачнију страну.

Имао је жестоких дуела са Геретом Беријем од самог почетка утакмице, већ у 11. минуту комотно је могао да добије црвени картон због ударања искусног енглеског везисте лактом, када је и пљунуо у правцу судије Мајкла Оливера, али је у 84. минуту превршио сваку меру и заслужио много више од црвеног картона.

Дијего Коста упао је у транс какав је својевремено имао Луис Суарез и у тренуцима највеће немоћи ушао у нови сукоб са Беријем, унео му се у лице, а затим га угризао за врат и потом братски загрлио?!

Невероватно понашање Челсијевог играча не би смело да остане некажњено, јер оно што показује нема ни „ф“ од фудбалског. Примитивно и крајње незрело, недорасло једног професионалца и играча у једној од најјачих светских лига.

Коментари / 0

Оставите коментар