Komentar: Najveći ''zlikovac'' evropskog fudbala - Dijego Kosta!

Ovakvim likovima nije mesto među ljudima...!!!

Fudbal 16.03.2016 | 00:00
Komentar: Najveći ''zlikovac'' evropskog fudbala - Dijego Kosta!

Postoji ta mala, ali tačno određena sorta fudbera koju niko ne može da smisli, ma koliko se trudili da i najmanjim delićem zdravog razuma pokušate da razumete likove koji ponekad pokazuju da im nije mesto među ljudima, a kamoli na zelenoj, travnatoj površini. A jedan od takvih „ludaka“ je i Dijego Kosta - najveći zlikovac evropskog, možda čak i svetskog fudbala.

Brazilski napadač sa španskim pasošem oduvek je bio poznat kao prgav igrač tankih živaca, ali u sumornoj i tmurnoj sezoni kroz koju prolazi Čelsi upravo je Dijego Kosta pao na najniže grane svojim primitivnim ponašanjem.

Udarao je, štipao, čupao i laktao protivnike kad god je stigao, često prolazio i nekažnjeno, ali je u lekciji koju je Everton podelio pulenima Gusa Hidinka baš je gorostasni centarfor pokazao svoju najmračniju stranu.

Imao je žestokih duela sa Geretom Berijem od samog početka utakmice, već u 11. minutu komotno je mogao da dobije crveni karton zbog udaranja iskusnog engleskog veziste laktom, kada je i pljunuo u pravcu sudije Majkla Olivera, ali je u 84. minutu prevršio svaku meru i zaslužio mnogo više od crvenog kartona.

Dijego Kosta upao je u trans kakav je svojevremeno imao Luis Suarez i u trenucima najveće nemoći ušao u novi sukob sa Berijem, uneo mu se u lice, a zatim ga ugrizao za vrat i potom bratski zagrlio?!

Neverovatno ponašanje Čelsijevog igrača ne bi smelo da ostane nekažnjeno, jer ono što pokazuje nema ni „f“ od fudbalskog. Primitivno i krajnje nezrelo, nedoraslo jednog profesionalca i igrača u jednoj od najjačih svetskih liga.

Komentari / 0

Ostavite komentar