Није Лестер једини! У Русији је то Ростов! Чуда праве!

Какав Ростов? Страшан Ростов! И ЦСКА пао на колена пред руским Лестером! Лисице више не представљају усамљени пример да љубав и страст према игри могу да победе све милионе који се свакодневно бацају на све стране. Ростов игра против модерног фудбала.

Фудбал 14.03.2016 | 22:00
Није Лестер једини! У Русији је то Ростов! Чуда праве!

Сензација, транс, лудница и опште одушевљење! Комплетна Европа диви се магичној сезони Лестера у Премијер лиги, а само прави љубитељи фудбала знају да и руски шампионат има своју топлу, људску причу у Ростову. Прошле сезоне екипа која је опстанак обезбедила тек кроз плеј-офу, ове тимчина са невероватним резултатима, прелепом игром, победничким менталитетом и ватром у срцу, чиме се беспоштедно бори против тимова у које је уложено и по неколико стотина милиона евра!

У великом дербију 20. кола руске Премијер лиге страшни Ростов скинуо је скалп моћној и скупој московској Армији, направио резултат који ових дана никако неће представљати изненађење и преузео прво место на табели - 2:0. Можда немају мађионичара какав је Ријад Марез или голгетера као што је Џејми Варди, али оно што је Ростов приказао до сада оставља без даха готово на идентичан начин.

Протеклих сезона ЦСКА, Зенит и Рубин садашњег стратега Ростова, чувеног Курбана Бердијева били су неприкосновени владари травнатих површина у најјачој лиги на крајњем истоку Старог континента, а како ствари стоје мали клуб са крајњег југозапада Русије озбиљно ће помутити мегаломанске планове финансијски далеко моћнијих ривала. А вреди истаћи да је укупна вредност овог састава 40.000.000 евра, чак три пута мања од оног који има ЦСКА, односно пет пута нижа у односу на Зенит!

И баш као Лестер Клаудија Ранијерија и Ростов Курбана Бердијева неумољиво гази све што му се нађе на путу. Зато су Рубин, Динамо и Локомотива само неки од клубова који су падали у налету страшног терора који Ростов спроводи ове сезоне. А после данашњег меча дефинитивно је постало јасно да је Ростов постао пеницилин за клубове из Москве, јер је ЦСКА деловао готово потпуно немоћно.

Човек који је својевремено до лудила доводио Пепа Гвардиолу када је са Рубином побеђивао Барселону насред Камп Ноуа дефинитивно је наштеловао све параметре у својој машинерији и претворио Ростов у праву казнену експедицију. А после два школски одиграна контранапада и сигурних егзекуција Дмитрија Полоза и Мусе Думбије у самим финишима два дела игре, састав Леонида Слутског морао је да положи оружје, призна пораз и позицију на крову препусти управо екипи која их је тактички и играчки највише надиграла ове сезоне.

Лестер више није усамљени пример да љубав и страст према фудбалу могу да победе све милионе који се свакодневно бацају на све стране. Ростов игра против модерног фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар