Nije Lester jedini! U Rusiji je to Rostov! Čuda prave!

Kakav Rostov? Strašan Rostov! I CSKA pao na kolena pred ruskim Lesterom! Lisice više ne predstavljaju usamljeni primer da ljubav i strast prema igri mogu da pobede sve milione koji se svakodnevno bacaju na sve strane. Rostov igra protiv modernog fudbala.

Fudbal 14.03.2016 | 22:00
Nije Lester jedini! U Rusiji je to Rostov! Čuda prave!

Senzacija, trans, ludnica i opšte oduševljenje! Kompletna Evropa divi se magičnoj sezoni Lestera u Premijer ligi, a samo pravi ljubitelji fudbala znaju da i ruski šampionat ima svoju toplu, ljudsku priču u Rostovu. Prošle sezone ekipa koja je opstanak obezbedila tek kroz plej-ofu, ove timčina sa neverovatnim rezultatima, prelepom igrom, pobedničkim mentalitetom i vatrom u srcu, čime se bespoštedno bori protiv timova u koje je uloženo i po nekoliko stotina miliona evra!

U velikom derbiju 20. kola ruske Premijer lige strašni Rostov skinuo je skalp moćnoj i skupoj moskovskoj Armiji, napravio rezultat koji ovih dana nikako neće predstavljati iznenađenje i preuzeo prvo mesto na tabeli - 2:0. Možda nemaju mađioničara kakav je Rijad Marez ili golgetera kao što je Džejmi Vardi, ali ono što je Rostov prikazao do sada ostavlja bez daha gotovo na identičan način.

Proteklih sezona CSKA, Zenit i Rubin sadašnjeg stratega Rostova, čuvenog Kurbana Berdijeva bili su neprikosnoveni vladari travnatih površina u najjačoj ligi na krajnjem istoku Starog kontinenta, a kako stvari stoje mali klub sa krajnjeg jugozapada Rusije ozbiljno će pomutiti megalomanske planove finansijski daleko moćnijih rivala. A vredi istaći da je ukupna vrednost ovog sastava 40.000.000 evra, čak tri puta manja od onog koji ima CSKA, odnosno pet puta niža u odnosu na Zenit!

I baš kao Lester Klaudija Ranijerija i Rostov Kurbana Berdijeva neumoljivo gazi sve što mu se nađe na putu. Zato su Rubin, Dinamo i Lokomotiva samo neki od klubova koji su padali u naletu strašnog terora koji Rostov sprovodi ove sezone. A posle današnjeg meča definitivno je postalo jasno da je Rostov postao penicilin za klubove iz Moskve, jer je CSKA delovao gotovo potpuno nemoćno.

Čovek koji je svojevremeno do ludila dovodio Pepa Gvardiolu kada je sa Rubinom pobeđivao Barselonu nasred Kamp Noua definitivno je naštelovao sve parametre u svojoj mašineriji i pretvorio Rostov u pravu kaznenu ekspediciju. A posle dvа školski odigranа kontranapada i sigurnih egzekucija Dmitrija Poloza i Muse Dumbije u samim finišima dva dela igre, sastav Leonida Slutskog morao je da položi oružje, prizna poraz i poziciju na krovu prepusti upravo ekipi koja ih je taktički i igrački najviše nadigrala ove sezone.

Lester više nije usamljeni primer da ljubav i strast prema fudbalu mogu da pobede sve milione koji se svakodnevno bacaju na sve strane. Rostov igra protiv modernog fudbala.

Komentari / 0

Ostavite komentar