Путин наредио повлачење руске војске из Сирије

Председник Русије Владимир Путин наредио је министру одбране Сергеју Шојгуу да од уторка почне да повлачи руску војску из Сирије јер су постављени задаци испуњени.

Свијет 14.03.2016 | 19:30
Путин наредио повлачење руске војске из Сирије

Председник Русије Владимир Путин наредио је министру одбране Сергеју Шојгуу да од уторка почне да повлачи руску војску из Сирије јер су постављени задаци испуњени, преноси Спутник.

„Сматрам да је задатак који је постављен Министарству одбране и оружаним снагама у целини испуњена, због тога наређујем министру одбране да од сутра почне повлачење главног дела наше војне групације из Сиријске Арапске Републике“, рекао је Путин на састанку са шефовима Министарстава одбране и спољних послова Русије.

Путин се нада да ће одлука у вези с повлачењем руске војне групације из Сирије послужити као добар сигнал за све стране у сукобу и да ће допринети мирном решавању кризе.

„Надам се да ће данашња одлука бити добар сигнал за све сукобљене стране, надам се да ће то знатно подићи поверење свих учесника у процесу… и да ће допринети решавању сиријског питанај мирним средствима“, рекао је Путин на састанку са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом и министром одбране Сергејом Шојгуом.

Он је додао да су задаци који су постављени пред Министарство одбране испуњени.

„И заиста, ефикасан рад наше војске створио је услове за почетак мировног процеса. Сматрам да је задатак постављен пред Министарство одбране и руске оружане снаге у Сирији у целини испуњен. Уз учешће руске војске, уз учешће руске војне групације сиријска војска и патриотске снаге у Сирији успеле су да кардинално промене ситуацију у борби против међународног тероризма“, рекао је Путин.

Извор: Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Владо Бања Лука

14.03.2016 18:34

Велики Владимир се изгледа само спрда са сатанистима са Запада и њиховим дрекавцима на терену... Базе у Тартусу и Хмеиму настављају нормално да раде, као и центар за контролу летења који ће пратити стање на терену и спровођење примирја. Значи, оно нешто као у фазону "само вас гледамо". За то вријеме сиријска регуларна арапска армија наставља операцију ослобађања античке Палмире и Каријатејна, главног упоришта ДАЕШ-а на југоистоку провинције Хомс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

14.03.2016 19:09

Свакако разуман потез Путина. Треба да преговорима додју до мира. А онај који буде владао посље Сиријом мора опет дати сагласност Русима за њихове базе. Сад це Путин мало да сацека и да буде добар са свима у преговорима. Асад није нека гаранција,за будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

14.03.2016 20:34

Само ме интересује ста це наси војно политицки коментатори и еxперти сад да казу.Јер ово се не уклапа у њихова предвидјања...????

ОДГОВОРИТЕ