Putin naredio povlačenje ruske vojske iz Sirije

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da od utorka počne da povlači rusku vojsku iz Sirije jer su postavljeni zadaci ispunjeni.

Svijet 14.03.2016 | 19:30
Putin naredio povlačenje ruske vojske iz Sirije

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da od utorka počne da povlači rusku vojsku iz Sirije jer su postavljeni zadaci ispunjeni, prenosi Sputnik.

„Smatram da je zadatak koji je postavljen Ministarstvu odbrane i oružanim snagama u celini ispunjena, zbog toga naređujem ministru odbrane da od sutra počne povlačenje glavnog dela naše vojne grupacije iz Sirijske Arapske Republike“, rekao je Putin na sastanku sa šefovima Ministarstava odbrane i spoljnih poslova Rusije.

Putin se nada da će odluka u vezi s povlačenjem ruske vojne grupacije iz Sirije poslužiti kao dobar signal za sve strane u sukobu i da će doprineti mirnom rešavanju krize.

„Nadam se da će današnja odluka biti dobar signal za sve sukobljene strane, nadam se da će to znatno podići poverenje svih učesnika u procesu… i da će doprineti rešavanju sirijskog pitanaj mirnim sredstvima“, rekao je Putin na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom i ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

On je dodao da su zadaci koji su postavljeni pred Ministarstvo odbrane ispunjeni.

„I zaista, efikasan rad naše vojske stvorio je uslove za početak mirovnog procesa. Smatram da je zadatak postavljen pred Ministarstvo odbrane i ruske oružane snage u Siriji u celini ispunjen. Uz učešće ruske vojske, uz učešće ruske vojne grupacije sirijska vojska i patriotske snage u Siriji uspele su da kardinalno promene situaciju u borbi protiv međunarodnog terorizma“, rekao je Putin.

Izvor: Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Владо Бања Лука

14.03.2016 18:34

Велики Владимир се изгледа само спрда са сатанистима са Запада и њиховим дрекавцима на терену... Базе у Тартусу и Хмеиму настављају нормално да раде, као и центар за контролу летења који ће пратити стање на терену и спровођење примирја. Значи, оно нешто као у фазону "само вас гледамо". За то вријеме сиријска регуларна арапска армија наставља операцију ослобађања античке Палмире и Каријатејна, главног упоришта ДАЕШ-а на југоистоку провинције Хомс.

ODGOVORITE
Name

Zero

14.03.2016 19:09

Svakako razuman potez Putina. Treba da pregovorima dodju do mira. A onaj koji bude vladao poslje Sirijom mora opet dati saglasnost Rusima za njihove baze. Sad ce Putin malo da saceka i da bude dobar sa svima u pregovorima. Asad nije neka garancija,za buducnost.

ODGOVORITE
Name

rodjo

14.03.2016 20:34

Samo me interesuje sta ce nasi vojno politicki komentatori i experti sad da kazu.Jer ovo se ne uklapa u njihova predvidjanja...????

ODGOVORITE