Добра вијест: Тандем Бенфике предводи омладинце Србије!

Лука Јовић и Иван Шапоњић главни адути репрезентације играча до 19 година за пласман на ЕУРО.

Фудбал 15.03.2016 | 08:00
Добра вијест: Тандем Бенфике предводи омладинце Србије!

Селектор омладинске селекције Србије, Бранислав Николић, саопштио је списак играча за мечеве елитне рунде квалификације за Европско првенство против Данске, Црне Горе и Француске.

"Верујемо у себе, верујемо у пласман на Европско првенство и поред чињенице да нас на том путу очекују веома јаки ривали, пре свих Француска и Данска. Данци долазе из четвртог шешира, али ради се о веома озбиљној селекцији. Поштујемо, наравно, и Црну Гору која увек има велики мотив када се састаје са Србијом, а дуел са Француском, можда буде и пресудан. Са њима смо одиграли два меча прошле године, оба пута смо ремизирали, али нисмо били комплетни", изјавио је НИколић за сајт Савеза, који је упркос најавама да би могао да остане без Јовића и Шапоњића, упутио позиве нападачима Бенфике.

На списку су:

Голмани: Дјорђе Николић (Јагодина), Вања Милинковић-Савић (Лех Гдањск).

Одбрамбени играчи: Марко Мијаиловић, Филип Станковић, Милош Стојановић (Црвена звезда), Бојан Аврамовић (Алтах), Лијанко Војновић (Сао Пауло), Никола Миленковић (Партизан), Милош Златковић (ОФК Београд).

Играчи средине терена: Немања Главчић, Филип Јовић (Телеоптик), Лазар Зличић (Војводина), Матија Шпољарић (Атлетико, Мадрид), Стефан Јанковић (ОФК Београд).

Нападачи: Милан Сенић (Бајер Леверкузен), Александар Лутовац (Рад), Борко Дуроњић (ОФК Београд), Иван Шапоњић, Лука Јовић (Бенфика), Милош Аћимовић (Зрињски).

Србија ће 24. марта у Крагујевцу дочекати Данску, два дана касније у Горњем Милановцу на програму је дуел против Црне Горе, а 29. марта, такође у Крагујевцу, следи можда и одлучујући меч против Француске.

Само победник групе избориће право учешћа на финалном турниру у Немачкој.

Коментари / 0

Оставите коментар