Dobra vijest: Tandem Benfike predvodi omladince Srbije!

Luka Jović i Ivan Šaponjić glavni aduti reprezentacije igrača do 19 godina za plasman na EURO.

Fudbal 15.03.2016 | 08:00
Dobra vijest: Tandem Benfike predvodi omladince Srbije!

Selektor omladinske selekcije Srbije, Branislav Nikolić, saopštio je spisak igrača za mečeve elitne runde kvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv Danske, Crne Gore i Francuske.

"Verujemo u sebe, verujemo u plasman na Evropsko prvenstvo i pored činjenice da nas na tom putu očekuju veoma jaki rivali, pre svih Francuska i Danska. Danci dolaze iz četvrtog šešira, ali radi se o veoma ozbiljnoj selekciji. Poštujemo, naravno, i Crnu Goru koja uvek ima veliki motiv kada se sastaje sa Srbijom, a duel sa Francuskom, možda bude i presudan. Sa njima smo odigrali dva meča prošle godine, oba puta smo remizirali, ali nismo bili kompletni", izjavio je NIkolić za sajt Saveza, koji je uprkos najavama da bi mogao da ostane bez Jovića i Šaponjića, uputio pozive napadačima Benfike.

Na spisku su:

Golmani: Djorđe Nikolić (Jagodina), Vanja Milinković-Savić (Leh Gdanjsk).

Odbrambeni igrači: Marko Mijailović, Filip Stanković, Miloš Stojanović (Crvena zvezda), Bojan Avramović (Altah), Lijanko Vojnović (Sao Paulo), Nikola Milenković (Partizan), Miloš Zlatković (OFK Beograd).

Igrači sredine terena: Nemanja Glavčić, Filip Jović (Teleoptik), Lazar Zličić (Vojvodina), Matija Špoljarić (Atletiko, Madrid), Stefan Janković (OFK Beograd).

Napadači: Milan Senić (Bajer Leverkuzen), Aleksandar Lutovac (Rad), Borko Duronjić (OFK Beograd), Ivan Šaponjić, Luka Jović (Benfika), Miloš Aćimović (Zrinjski).

Srbija će 24. marta u Kragujevcu dočekati Dansku, dva dana kasnije u Gornjem Milanovcu na programu je duel protiv Crne Gore, a 29. marta, takođe u Kragujevcu, sledi možda i odlučujući meč protiv Francuske.

Samo pobednik grupe izboriće pravo učešća na finalnom turniru u Nemačkoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar