Мршић: То што имају Звезда и Партизан...!

Тренер Цедевите посебно је акцентовао подршку коју на својим утакмицама имају највећи српски клубови, на шта његов тим не може да рачуна у Загребу. "То модерни спорт не памти"!

Кошарка 14.03.2016 | 21:40
Мршић: То што имају Звезда и Партизан...!

Иако је пре два месеца било јасно наговештено да ће Цедевита почети "јадрански" плеј-оф пред својом публиком, то се ипак није догодило, јер је испустила предност од две победе и бољег међусобног скора у односу на Звезду.

Стога, екипа Вељка Мршића у уторак од 18.45 креће у доигравање из Београда, где је ове сезоне једном победила Звезду и по једном изгубила и од ње и од Партизана, у Хали спортова "Ранко Жеравица".

Хрватски тренер истакао је значај те чињенице на конференцији уочи првог полуфиналног окршаја прошлосезонских финалиста.

"Дошли смо да одиграмо добру утакмицу. Чека нас јако добро полуфинале, јер мислим да је ово први пут у историји АБА лиге да у полуфиналу играју две екипе из Топ 16 Евролиге. То само по себи говори да ће бити јако добро и занимљиво", рекао је он.

Мршић је упитан и за значај атмосфере и "ветра у леђа" који ће црвено-бели имати, иако ће традиционално у важан меч регионалне лиге ући без помоћи најватренијих навијача.

"Тешко је одговорити шта би било да ми имамо такву подршку. Навикли смо да играмо у атмосфери у Загребу и то је наш домаћи терен. Сигурно да публика извлачи максимум кад не иде добро и ту Звезда има велику предност, нарочито у Евролиги. Колико бисмо ми били добри са таквом подршком, тешко је рећи. Сигурно да би нам помогло".

"Оно што Звезда и Партизан овде имају модерни спорт не памти - да цела дворана буде испуњена ултрасима, људима који стоје и навијају за своју екипу", додао је он.

После три међусобна меча Београђана и Загрепчана, скор је 2:1 у корист хрватског тима. Да ли би екипе и стручни штабови могли да у уторак, ипак, изненаде једни друге?

"У овом броју утакмица нема простора за изненађење. Знамо се добро. Квалитет играча донеће превагу. Дејан и ја можемо дати смернице момцима, али на крају они морају то спровести на терену и играчи су ти који ће донети разлику", подвукао је Мршић.

"И Будућност би остала у Еврокупу, да није 'танковала'"
Тренер Цедевите говорио је и о снази АБА лиге ове сезоне. "Квалитетна је... Ми и Звезда смо у Топ 16, Олимпија је у другом кругу Еврокупа, Будућност би била у другом кругу да није 'танковала', како ја то видим. Топ 16 је такмичење које први пут играмо ове године и које изузетно умара, сва та путовања... Тада долази до повреда то страшно много троши екипу. Јадранска лига је показала да је боља из године у годину".

Коментари / 0

Оставите коментар