Mršić: To što imaju Zvezda i Partizan...!

Trener Cedevite posebno je akcentovao podršku koju na svojim utakmicama imaju najveći srpski klubovi, na šta njegov tim ne može da računa u Zagrebu. "To moderni sport ne pamti"!

Košarka 14.03.2016 | 21:40
Mršić: To što imaju Zvezda i Partizan...!

Iako je pre dva meseca bilo jasno nagovešteno da će Cedevita početi "jadranski" plej-of pred svojom publikom, to se ipak nije dogodilo, jer je ispustila prednost od dve pobede i boljeg međusobnog skora u odnosu na Zvezdu.

Stoga, ekipa Veljka Mršića u utorak od 18.45 kreće u doigravanje iz Beograda, gde je ove sezone jednom pobedila Zvezdu i po jednom izgubila i od nje i od Partizana, u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Hrvatski trener istakao je značaj te činjenice na konferenciji uoči prvog polufinalnog okršaja prošlosezonskih finalista.

"Došli smo da odigramo dobru utakmicu. Čeka nas jako dobro polufinale, jer mislim da je ovo prvi put u istoriji ABA lige da u polufinalu igraju dve ekipe iz Top 16 Evrolige. To samo po sebi govori da će biti jako dobro i zanimljivo", rekao je on.

Mršić je upitan i za značaj atmosfere i "vetra u leđa" koji će crveno-beli imati, iako će tradicionalno u važan meč regionalne lige ući bez pomoći najvatrenijih navijača.

"Teško je odgovoriti šta bi bilo da mi imamo takvu podršku. Navikli smo da igramo u atmosferi u Zagrebu i to je naš domaći teren. Sigurno da publika izvlači maksimum kad ne ide dobro i tu Zvezda ima veliku prednost, naročito u Evroligi. Koliko bismo mi bili dobri sa takvom podrškom, teško je reći. Sigurno da bi nam pomoglo".

"Ono što Zvezda i Partizan ovde imaju moderni sport ne pamti - da cela dvorana bude ispunjena ultrasima, ljudima koji stoje i navijaju za svoju ekipu", dodao je on.

Posle tri međusobna meča Beograđana i Zagrepčana, skor je 2:1 u korist hrvatskog tima. Da li bi ekipe i stručni štabovi mogli da u utorak, ipak, iznenade jedni druge?

"U ovom broju utakmica nema prostora za iznenađenje. Znamo se dobro. Kvalitet igrača doneće prevagu. Dejan i ja možemo dati smernice momcima, ali na kraju oni moraju to sprovesti na terenu i igrači su ti koji će doneti razliku", podvukao je Mršić.

"I Budućnost bi ostala u Evrokupu, da nije 'tankovala'"
Trener Cedevite govorio je i o snazi ABA lige ove sezone. "Kvalitetna je... Mi i Zvezda smo u Top 16, Olimpija je u drugom krugu Evrokupa, Budućnost bi bila u drugom krugu da nije 'tankovala', kako ja to vidim. Top 16 je takmičenje koje prvi put igramo ove godine i koje izuzetno umara, sva ta putovanja... Tada dolazi do povreda to strašno mnogo troši ekipu. Jadranska liga je pokazala da je bolja iz godine u godinu".

Komentari / 0

Ostavite komentar