Радоњић о судијама: 10 година сам у лиги...!

Тренер Звезде није хтео да говори о арбитрима који ће делити правду у утакмици против Цедевите. "Играчи су здрави, а ако буде потребе за борбу и са судијама..."

Кошарка 14.03.2016 | 20:30
Радоњић о судијама: 10 година сам у лиги...!

Полуфинале АБА лиге почело је минулог викенда ван терена, указивањем из Београда на чињеницу да ће словеначки арбитар Дамир Јавор поново судити утакмицу Звезде и Цедевите, након што је у њиховом првом мечу ове сезоне направио грешку на штету српског клуба и за то био кажњен.

Дан пред меч, на заједничкој конференцији шампиона и вицешампиона АБА лиге, тренер црвено-белих Дејан Радоњић упитан је за тај моменат и за делегирање судија који ће судити полуфинале.

"Морам да вам кажем да су играчи здрави и да су спремни да одиграју најбоље што могу", почео је он одговор, па наставио конкретније:

"Наравно да знам шта се ради и то није мој фокус. Кад се појавимо на терену, наравно да ће да буде борбе ако буде потребе. Ово ми је 10. година у АБА лиги и наравно да знам о чему се ради".

На почетку обраћања новинарима, Радоњић је похвално говорио о ривалу и подсетио да његов тим ове сезоне још није победио хрватског првака у АБА лиги.

"Већ после Панатинаикоса сам причао о ономе шта нас чека, знајући да је значај тог полуфинала огроман за оба тима. Ритам је напоран и тежак, са константним набојем у свим дуелима, али наравно са жељом да спремни изађемо да одиграмо добар меч"

"Цедевита је направила сјајан резултат у Евролиги. Да нису имали проблема са повредама, имали би још неколико победа више. Јако добро знам шта то значи, јер смо ми прошли период са тешком ситуацијом због изостанака неколико битних играча. Имали су довољно времена да се спреме за дуел са нама и знамо да су амбициозно дошли у Београд, што је и природно".

Тренер Звезде уверен је да ће његов тим имати бучну и конкретну помоћ са трибина, а навијачима је послао још једну поруку.

"Сутра Пионир мора да буде јединствен, на трибинама и терену, да бисмо дошли до прве победе", подвукао је Радоњић.

Радоњић о регионалној лиги...
"Било би добро да смо на почетку сезоне знали своје приоритете и да смо знали шта да очекујемо. То је мало утицало на став о овој АБА лиги. Генерално, било је боље да се све једноставно зна, а проблеми су били и раније ту. Што се тиче регионалне лиге као такве, мислим да је донела доста добрих ствари за ових 15 година, колико памтим. А и играо сам је на почетку", оценуо је тренер Звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар