Мекинро је ''вицкаст играч'': Ако не вришти, помилујте је...!

И легендарни тенисер имао шта да каже о допингу Марије Шарапове!

Тенис 15.03.2016 | 10:20
Мекинро је ''вицкаст играч'': Ако не вришти, помилујте је...!

Признање Марије Шарапове да је пала на допинг тесту на Аустралијан Опену шокирало је светску спортску јавност.

Многи тенисери су претходних дана изразили своје мишљење о томе да ли Рускиња треба да буде кажњена јер је користила лек за који није знала да је стављен на листу забрањених од почетка 2016. године.

Шарапова би могла да буде кажњена од стране Међународне тениске федерације са чак четири године забране играња тениса.

Поводом "случаја Шарапова" огласио се и легендарни Џон Мекинро.

Американац се нашалио у свом стилу.

"Ако Марија обећа да неће више да вришти током мечева, онда је треба помиловати, а ако ће да виче онда јој изрећи двогодишњу забрану", изјавио је стари "виц играч".

Мекинро, који је током каријере такође био суспендован, али не због допинга, него због кршења правила, потом се и озбиљно позабавио проблемом.

"Тешко ми је да поверујем да Марија није знала да узима забрањени лек. Заиста је невероватно да нико од 25 до 30 људи који су у њеном тиму нису били упознати са тим", изјавио је Мекинро за Ројтерс.

Ипак, оставио је малу могућност да се тај велики пропуст заиста догодио. Наиме и он је 1990. године, такође због неинформисаности зарадио суспензију током Аустралијан Опена. Он је тада направио четири прекршаја, мислећи да је толико дозвољено, а није био обавештен да су се у међувремену правила променила и да су смањили на само три инцидента.

"Мени то нико није рекао и зато сам платио, тако да је могуће и да Марија није знала, мада је то заиста сумњиво", додао је Мекинро, освајач седам гренд слем трофеја.

Коментари / 0

Оставите коментар