Mekinro je ''vickast igrač'': Ako ne vrišti, pomilujte je...!

I legendarni teniser imao šta da kaže o dopingu Marije Šarapove!

Tenis 15.03.2016 | 10:20
Mekinro je ''vickast igrač'': Ako ne vrišti, pomilujte je...!

Priznanje Marije Šarapove da je pala na doping testu na Australijan Openu šokiralo je svetsku sportsku javnost.

Mnogi teniseri su prethodnih dana izrazili svoje mišljenje o tome da li Ruskinja treba da bude kažnjena jer je koristila lek za koji nije znala da je stavljen na listu zabranjenih od početka 2016. godine.

Šarapova bi mogla da bude kažnjena od strane Međunarodne teniske federacije sa čak četiri godine zabrane igranja tenisa.

Povodom "slučaja Šarapova" oglasio se i legendarni Džon Mekinro.

Amerikanac se našalio u svom stilu.

"Ako Marija obeća da neće više da vrišti tokom mečeva, onda je treba pomilovati, a ako će da viče onda joj izreći dvogodišnju zabranu", izjavio je stari "vic igrač".

Mekinro, koji je tokom karijere takođe bio suspendovan, ali ne zbog dopinga, nego zbog kršenja pravila, potom se i ozbiljno pozabavio problemom.

"Teško mi je da poverujem da Marija nije znala da uzima zabranjeni lek. Zaista je neverovatno da niko od 25 do 30 ljudi koji su u njenom timu nisu bili upoznati sa tim", izjavio je Mekinro za Rojters.

Ipak, ostavio je malu mogućnost da se taj veliki propust zaista dogodio. Naime i on je 1990. godine, takođe zbog neinformisanosti zaradio suspenziju tokom Australijan Opena. On je tada napravio četiri prekršaja, misleći da je toliko dozvoljeno, a nije bio obavešten da su se u međuvremenu pravila promenila i da su smanjili na samo tri incidenta.

"Meni to niko nije rekao i zato sam platio, tako da je moguće i da Marija nije znala, mada je to zaista sumnjivo", dodao je Mekinro, osvajač sedam grend slem trofeja.

Komentari / 0

Ostavite komentar